• Copiii vor invata, prin joaca si prin discutii, cum sa ia decizii financiare corecte si cum sa isi gestioneze banii de buzunar
La OTP Bank Romania, Ziua Copilului este sarbatorita si anul acesta timp de o saptamana. Astfel, in perioada 4 - 8 iunie, OTP Bank organizeaza "Saptamana Portilor Deschise pentru Copii", impreuna cu Fundatia Dreptul la Educatie. Evenimentul este dedicat nu numai copiilor angajatilor OTP Bank, ci si claselor de elevi care vor sa descopere lumea bankingului. Tinerii pot invata cum sa isi gestioneze banii de buzunar, cum sa economiseasca, cum se misca banii in societate, dar si ce inseamna sa gestioneze un buget lunar ca un adult.

Pe tot parcursul saptamanii, clase de elevi vor putea participa la activitati pe teme financiare, precum si exercitii de decizii financiare si de gestionare a banilor, in unitatile teritoriale ale OTP Bank din intreaga tara.

Elevii vor dezbate, in echipe, diferite situatii financiare, obiectivul final al fiecarei echipe fiind acela de a lua o decizie financiara comuna. Astfel, angajatii bancii ii vor ghida pe acestia in discutii pe teme precum: bani de buzunar, cereri de din partea colegilor de clasa sau a prietenilor, gasirea unui portofel pierdut pe strada, cheltuirea banilor de buzunar inainte de a-si cumpara cele necesare si altele.

De asemenea, cei mici vor afla despre metode de stabilire a preturilor, metode de gestiune a banilor de buzunar, venit activ si venit pasiv, , independenta financiara, imobiliar, cont bancar, fluxul banilor in societate, activitatile bancii, precum si alte subiecte care ii pot interesa din acest domeniu.

Profesorii care doresc sa participe cu grupuri de copii din ciclul gimnazial sau liceal la evenimentele desfasurate cu ocazia „Saptamanii Portilor Deschise pentru Copii” sunt invitati sa inscrie in prealabil elevii la adresa internal.communication@otpbank.ro. Vizitele pot fi organizate in orice zi din perioada 4 - 8 iunie, in intervalul orar 9:00 – 17:00.

"Inca de anul trecut, cu ocazia Saptamanii Portilor Deschise pentru Copii, Fundatia Dreptul la Educatie si OTP Bank Romania deschid usile filialelor bancii, astfel incat copiii de toate varstele sa poata vedea, cu ochii lor, ce se intampla intr-o institutie bancara si sa intre in contact cu angajatii. Dorim sa ii familiarizam pe cei mici, chiar la fata locului, cu concepte financiare, sa ii ajutam sa isi dezvolte un comportament economic sanatos, dar si sa le aratam ca pot invata prin joaca. Educatia timpurie s-a dovedit de fiecare data calea ideala pentru o dezvoltare optima, iar prin astfel de actiuni informale incercam sa le insuflam celor mici notiuni simple, cu aplicare imediata, ce ii vor ajuta in viitor", a declarat Nora Dobre, Director Fundatia „Dreptul la Educatie”.

Proiectul "Saptamana Portilor Deschise pentru Copii" este organizat in colaborare cu Fundatia Dreptul la Educatie. Fundatia sustine si promoveaza dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice si manageriale in randul elevilor cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani si ofera tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea constienta a carierei. Toate modulele de educatie economico-financiara urmaresc insusirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, intr-un limbaj adecvat varstei tinerilor.

Sursa: OTP Bank