• Provocarea propusa de Scoala de Bani si Questo este sub forma unui quest – un joc de explorare in lumea reala, disponibil printr-o aplicatie
  • Traseul ii va purta pe copii si parinti intr-o calatorie prin centrul Capitalei, unde vor descoperi indicii si vor invata astfel despre bugete, economisire si chibzuinta
  • Initiativa face parte din programul de educatie financiara Scoala de Bani al BCR, care isi propune sa le vorbeasca romanilor de toate varstele despre cum putem sa ne indeplinim visurile prin administrarea cat mai eficienta a bugetului personal
Scoala de Bani, programul de educatie financiara al Bancii Comerciale Romane duce mai departe misiunea de a creste nivelul de educatie financiara al Romaniei prin lansarea primului quest de educatie financiara pentru copii, in parteneriat cu Questo.

Sambata, 15 septembrie, incepand cu ora 10.00, Piata Universitatii se transforma in punctul de start al traseului pe parcursul caruia personajul BanMan ii va invata pe cei mici, pas cu pas, sapte notiuni importante de educatie financiara, corelate cu sapte locatii iconice din centrul Bucurestiului.

"Speram ca noul proiect, in care am transformat notiunile de educatie financiara in punctele cheie ale unui traseu prin Bucuresti, sa le trezeasca celor mici curiozitatea de a descoperi mai multe despre lumea banilor si sa faca aceste concepte mai usor de inteles pentru ei. Peste 40.000 de copii si tineri au participat pana acum, in intreaga tara, la atelierele de educatie financiara de la Scoala de Bani", a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Scoala de Bani.

"Quest-ul dezvoltat pentru BCR, este inca o dovada ca invatarea prin joaca este cea mai eficienta metoda de asimilare a informatiilor noi, mai ales pentru cei mici. Acesta e primul dintre proiectele educative dezvoltate de Questo pentru copii si ne bucura ca am avut alaturi un partener care intelege importanta adaptarii la tehnicile si tehnologiile moderne", a precizat Claudiu Petria, cofondator Questo.

Disponibila pe Google Play si App Store, aplicatia Questo se aseamana cu un treasure hunt, un joc de explorare in lumea reala, iar noul traseu propus de Scoala de Bani ii poarta pe parinti si copii intr-o calatorie prin centrul Capitalei, unde vor explora si vor invata despre bugete, economisire si chibzuinta. Inainte de a porni pe traseu, utilizatorii pot afla in aplicatie mai multe detalii despre joc, lungimea si durata medie de explorare, sau pot consulta clasamentul exploratorilor.

Traseul dezvoltat de Questo face parte din programul de educatie financiara Scoala de Bani, care isi propune sa le vorbeasca romanilor de toate varstele despre cum putem sa ne indeplinim visurile prin economisire si administrarea cat mai eficienta a bugetului personal.

Sursa: BCR