Iubim vara pentru ca soarele ne rasfata cu blandetea si caldura sa sau doar pentru ca acum dorintele legate de calatorii pot deveni realitate, iar cei mici se pot bucura de o binemeritata vacanta?

Indiferent de motiv, mai exista unul: asteptam cu nerabdare aparitia unui nou numar al revistei de educatie financiara.

Pe o vreme atat de frumoasa, in care soarele ne zambeste timid sau indraznet, in momentele de relaxare putem rasfoi numarul 21 al revistei Educatia Financiara pe Intelesul Tuturor, dedicata Olimpiadei Micilor Bancheri, editia a V-a, desfasurata la Bucuresti in luna mai a acestui an.

Calatori in timp…

Orice calatorie incepe cu un moment, iar pentru a ne intoarce in timp avem nevoie de amintiri. Apeland la amintiri retraim momentele care ne-au provocat cele mai intense emotii.

Dedicata Olimpiadei Micilor Bancheri editia a V-a, revista surprinde opinii, impresii si ganduri ale participantilor la eveniment.

"Despre emotia zilei de 4 mai" presedintele Idea Bank, care a acordat si un premiu, vorbeste in paginile de inceput ale revistei.

Daca doriti sa patrundeti intr-o lume de poveste si totodata sa intelegeti mai bine notiunea de frauda, este suficient ca timp de cateva minute sa descoperiti cine sunt "Raufacatorii din povestea finantelor".

In sectiunea Abecedar financiar va puteti documenta despre investitiile straine directe in Romania.

Calatoria continua, dar la un alt nivel…

Curiozitatea ne determina sa patrundem pe "taramuri" neexplorate, dar pe care vrem sa le cunoastem pentru a afla ce mistere ascund. Astfel, din paginile revistei puteti afla cum s-a vazut vizita la Palatul CEC a micutilor care au avut ocazia sa fie prezenti la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Portilor deschise.

Si jocul te ajuta la ceva…

Educatia financiara nu este doar despre implicare, predarea notiunilor teoretice si insusirea cunostintelor, ci despre un mod atractiv de a intelege lucrurile mai repede, mai bine si de a le retine fara sa faci un efort prea mare, ci doar….jucandu-te.

Prescolarii sau copiii din ciclul primar au posibilitatea de a-si fundamenta cunostintele de educatie financiara simuland prin intermediul aplicatiei "Kids - o afacere de succes", cele mai importante aspecte din viata reala a unui antreprenor (sa ia un pentru a-si deschide o afacere, sa gestioneze responsabil bugetul pentru a cumpara materiale, a plati chiria spatiului, salariile sau datoriile la banca).

Daca jocul este o invitatie la cunoastere, tot ce trebuie sa faceti este sa aflati din revista cateva detalii despre acesta si...sa porniti la joc!

Olimpiada Micilor Bancheri, o zi de neuitat...

Cu siguranta ziua de vineri, 4 mai 2018, va fi una de neuitat pentru fiecare participant la eveniment, dar in special pentru cei care au fost declarati "castigatori".

Revista va pune la dispozitie imagini si impresii ale elevilor, invatatorilor care i-au coordonat, dar si ale altor participanti la eveniment.

Aceasta se incheie cu un maxi - REBUS creat de un elev. Voi stiti sa-l completati?

Pana la aparitia numarului urmator, cand veti putea afla alte noutati din acest vast domeniu, va dorim lectura placuta, vacanta linistita si multe zile cu soare. 

Si... daca chiar va plictisiti, puteti rasfoi si numerele precedente ale revistei!