Un fond de este un portofoliu diversificat de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente financiare, administrate de un manager profesionist.

Oportunitati? Suna bine, nu-i asa? Dar daca nu sunt potrivit pentru ele?

Fondurile de in general, se adreseaza persoanelor fizice (care au implinit 18 ani) si persoanelor juridice romane si straine care sunt in cautarea unei alternative de economisire sau investitie.

Prin parcurgerea unui chestionar care indica profilul de risc al investitorului puteti sti ce tip de investitor sunteti si cu ajutorul unui consultant sa puteti alege care este cea mai buna alternativa de .

Trebuie sa stiti ca pe masura ce sunteti dispus sa va asumati mai multe riscuri, castigurile se maresc. Totodata nu trebuie sa uitati ca desi castigurile sunt substantiale si pierderile sunt pe masura.

In functie de apetitul dumeavoastra la risc puteti alege sa investiti in cu grad de risc mai scazut sau mai ridicat. De regula tinerii isi asuma mai multe riscuri, ei putand investi mai mult in active cu grad ridicat. In timp insa, preferintele acestora se inverseaza, asteptarile lor se schimba in urma unor experiente. Atunci ei transpun toate acestea in investitiile pe care le realizeaza si sunt mai precauti.

"Nu-ti pune toate ouale in acelasi cos!" este un sfat atat de util tuturor in sensul ca se recomanda sa investesti in mai multe si in cu grade diferite de risc. Astfel banii plasati nu iti pot afecta complet stabilitatea financiara si exista totdata un risc mai mic sa pierzi la toate investitiile.

Ghid Fonduri de investitii
  1. Ce este un fond de ?
  2. Ce tipuri de fonduri de investitii exista?
  3. Ce trebuie sa stie un investitor?
  4. Ce inseamna randamentul unui fond de investitii?