Deseori ne-am gandit cum sa alegem cea mai buna solutie cand ne confruntam cu o problema. La fel se intampla si cand dorim sa achizitionam un autovehicul. Leasing sau ? este intrebarea la care vom incerca sa gasim un raspuns in cadrul acestui articol.

In primul rand trebuie sa ne gandim la condiitiile de eligibilitate pe care le cer majoritatea bancilor atunci cand dorim sa contractam un bancar. Leasingul este o solutie pentru finantarea celor care nu se incadreaza pentru un .

Cum pentru fiecare dintre noi timpul este una din cele mai pretioase resurse de care dispunem, atunci cand luam decizia de a alege o forma de finantare, trebuie sa tinem cont in primul rand de Timpul de analiza si aprobare a cererii de finantare. Acesta este una dintre principalele diferente intre cele doua forme de finantare. Daca optam pentru leasing trebuie sa stim ca aprobarea este mult mai rapida, in timp ce in cazul creditului poate dura cateva saptamani.

Ce alte aspecte mai trebuie luate in considerare in luarea unei decizii?

Cine este proprietarul bunului?

 • In cazul leasingului societatea de leasing este proprietarul bunului de la inceputul contractului si pana la incheierea acestuia, pe cand in cazul creditului clientul care il contracteaza devine proprietar inca de la inceput.
Cand se poate face rambursarea anticipata?
 • Rambursarea anticipata este posibila numai dupa trecerea unui termen de 12 luni de la data incheierii Contractului de leasing, in conformitate cu legislatia in vigoare, pe cand in cazul unui rambursarea se poate face oricand, daca imprumutatul dispune de resursele necesare pentru efectuarea acestei operatiuni.
Ce avans si garantii se solicita?
 • In cazul leasingului nu se solicita garantii, pe cand in cazul creditului se pot solicita garantii suplimentare
 • Referitor la avans in cazul leasingului variaza in functie de client si de conditiile de finantare, pe cand in cazul creditului avansul poate fi chiar zero
Ghid Credite Auto
 1. Ce este Creditul Auto?
 2. Caracteristici Credit Auto
Ghid Leasing Auto
 1. Ce este Leasing-ul?
 2. Caracteristici Leasing Auto
 3. Leasing financiar vs operational. Avantaje si dezavantaje
 4. Contractul de leasing financiar vs contractul de leasing operational
 5. Cum procedez pentru a prelua un leasing?
 6. Leasingul si insolventa