Ce faci cand a cazut curentul? Pui mana pe telefon. Dar daca nu-ti raspunde nimeni sau ai ramas fara semnal? Ai trecut, poate, si tu prin astfel de situatii. In era tehnologiei, au disparut multe probleme. Dar au aparut altele noi. De ordin… tehnic. Cineva s-a gandit cum sa le rezolve si a creat un sistem care te poate ajuta cand te-au lasat reteaua, semnalul si nervii. Practic, raspunsul la intrebare nu a fost niciodata mai aproape. Sistemul cloud computing e ceva simplu si functional in orice situatie. Mai e si ieftin, pe deasupra, fiindca datele sunt stocate in nor (cloud). Cand ai nevoie de raspunsuri, te conectezi la nor cu laptopul sau telefonul."Intr-o zi eram pe un aeroport si nu aveam semnal la telefon. Nici cu operatorul de telefonie mobila nu mi-am rezolvat problema, asa ca m-am gandit pe loc sa creez o solutie pentru astfel de blocaje." Asa a luat nastere centrul de comunicare cu clientii de tip cloud computing, pe care George Suciu l-a finantat cu ajutorul a 4,35 milioane lei fonduri europene, prin Programul Operational Competitivitate (POC).


"Am pornit de la nevoia de a raspunde nevoilor actuale si viitoare ale pietei, iar prin solutia de stocare a datelor in cloud, am redus costurile cu 70%, spune managerul proiectului" Sistemul, mai aflam de la George, functioneaza pentru voce, fax, e-mail-uri sau text-bots. Cu alte cuvinte, cand vei mai suna la un call-center, e foarte posibil sa-ti raspunda o voce din cloud. Si in timpul unei conferinte te poti intelege foarte bine cu vocile din cloud. Totul e sa ramai cu capul in nori…


Informatii suplimentare
Centrul de comunicare cu clientii de tip cloud computing a fost finantat prin Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020 si implementat in perioada 2016-2018. Tehnologia, creata in Romania, este prietenoasa cu mediul inconjurator - nu polueaza si contribuie la reducerea poluarii, acolo unde o descopera. Proiectul a urmarit cresterea eficientei sistemelor de comunicatii si maximizarea rezultatelor, prin solutii inovatoare de management a resurselor energetice.


Acest articol face parte din Campania Ministerului Fondurilor Europene, "Bani europeni pentru idei romanesti" si a fost publicat pe http://www.finzoom.ro, in cadrul proiectului "Campanii de comunicare pentru promovarea fondurilor ESI 2014-2020" (cod MySMIS 120088), cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020.