Ce faci cand a cazut curentul? Pui mana pe telefon. Dar daca nu-ti raspunde nimeni sau ai ramas fara semnal? Ai trecut, poate, si tu prin astfel de situatii. In era tehnologiei, au disparut multe . Dar au aparut altele noi. De ordin… tehnic. Cineva s-a gandit cum sa le rezolve si a creat un sistem care te poate ajuta cand te-au lasat reteaua, semnalul si nervii. Practic, raspunsul la intrebare nu a fost niciodata mai aproape. Sistemul cloud computing e ceva simplu si functional in orice situatie. Mai e si ieftin, pe deasupra, fiindca datele sunt stocate in nor (cloud). Cand ai nevoie de raspunsuri, te conectezi la nor cu laptopul sau telefonul."Intr-o zi eram pe un aeroport si nu aveam semnal la telefon. Nici cu operatorul de telefonie mobila nu mi-am rezolvat , asa ca m-am gandit pe loc sa creez o solutie pentru astfel de blocaje." Asa a luat nastere centrul de comunicare cu clientii de tip cloud computing, pe care George Suciu l-a finantat cu ajutorul a 4,35 milioane lei europene, prin Programul Operational Competitivitate (POC).


"Am pornit de la nevoia de a raspunde nevoilor actuale si viitoare ale pietei, iar prin solutia de stocare a datelor in cloud, am redus costurile cu 70%, spune managerul proiectului" Sistemul, mai aflam de la George, functioneaza pentru voce, fax, e-mail-uri sau text-bots. Cu alte cuvinte, cand vei mai suna la un call-center, e foarte posibil sa-ti raspunda o voce din cloud. Si in timpul unei conferinte te poti intelege foarte bine cu vocile din cloud. Totul e sa ramai cu capul in nori…


Informatii suplimentare
Centrul de comunicare cu clientii de tip cloud computing a fost finantat prin Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020 si implementat in perioada 2016-2018. Tehnologia, creata in Romania, este prietenoasa cu mediul inconjurator - nu polueaza si contribuie la reducerea poluarii, acolo unde o descopera. Proiectul a urmarit cresterea eficientei sistemelor de comunicatii si maximizarea rezultatelor, prin solutii inovatoare de management a resurselor energetice.


Acest articol face parte din Campania Ministerului Fondurilor Europene, "Bani europeni pentru idei romanesti" si a fost publicat pe http://www.finzoom.ro, in cadrul proiectului "Campanii de comunicare pentru promovarea fondurilor ESI 2014-2020" (cod MySMIS 120088), cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020.