Pe 21 iunie, cinci banci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Initiativei pentru IMM-uri in Romania, prin care se ofera finantari noi pentru IMM-urile din toate regiunile tarii.

Initiativa pentru IMM este o colaborare intre Grupul BEI (Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii), Guvernul Romaniei si Comisia Europeana.

Acordurile au fost semnate de Raiffeisen Bank, ProCredit Bank Romania, BCR, Banca Transilvania si Bancpost, urmand a se alatura in zilele ce urmeaza si ING Bank.

"Initiativa pentru IMM s-a bucurat de o cerere mare si ma bucur ca s-au semnat deja cinci acorduri de garantare", a declarat Roger Havenith, Director General Adjunct al FEI.

Compara pe FinZoom.ro la Sectiunea Credite IMM

Bancile vor putea sa acorde atat in moneda locala (lei) cat si in euro, astfel ajungand sa se sprijine aproximativ 3.700 de IMM-uri.

Semnarea acordurilor de cele cinci banci va facilita accesul la finantare pentru IMM-uri romanesti, oferindu-se o garantie care acopera 60% din fiecare si redusa.

"Romania contribuie la acest instrument cu 100 de milioane de Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, impreuna cu resurse ale BEI si ale programului Orizont 2020", se arata in comunicatul de presa.

Din cele 540 milioane EUR disponibile pentru IMM-uri, Banca Transilvania a anuntat ca va acorda in valoare totala de ˜100 de milioane de euro, iar ProCredit Bank a primit 40 de milioane de euro.

Banca Transilvania, prin parteneriatele derulate cu BEI si FEI, a acordat pana acum IMM-urilor 5.500 de , in valoare totala de 255 milioane de euro.

Prin colaborarea cu FEI in cadrul programelor Jeremie, CIP si InnovFin, ProCredit Bank a acordat peste 100 milioane de euro unui numar de 1,000 de IMM-uri.

ProCredit Bank a acordat deja clientilor sai primele in cadrul noului program Initiativa pentru IMM-uri, se arata in comunicatul de presa.