"Nu-ti pune toate ouale in acelasi cos" este recomandarea pentru cei care vor sa economiseasca si/sau sa investeasca.

Citeste si: Alternative de economisire si investire – episodul 1

Fonduri de

Mai sunt denumite si mutuale si pun la comun banii mai multor investitori, pe care ii investesc cu scopul de a obtine castiguri, iar rezultatele le impart proportional cu detinerile fiecaruia (unitati de fond).

In ultimul an, aproape jumatate dintre fondurile de investitii au avut randamente la 12 luni de peste 10% (7 cu risc ridicat au avut randamente peste 23%, inregistrandu-se chiar un de 30%).

Cele mai mari randamente au fost inregistrate pentru fondurile de cu risc ridicat. Aflati care este randamentul pentru fiecare fond de pe FinZoom.ro, in sectiunea Fonduri de accesand http://www.finzoom.ro/fonduri/investitii/.

Atentie:
  • Fondurile de NU sunt garantate - nu sunt garantate de stat sau alt fond de garantare. Chiar daca fondul plaseaza bani tot in depozite, sumele nu sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar
  • Performantele trecute nu sunt o garantie pentru performante sau randamente viitoare!
Bursa – Piata de Capital

Castigurile din actiuni la companiile listate la Bursa aduc anul acesta castiguri de aproximativ 7% din dividende (la unele companii randamentul ajunge la 10%).Sursa video: TVR 1

Pentru a cumpara sau a vinde actiuni pe un investitor trebuie sa apeleze la un broker autorizat (un intermediar) sau sa devina el insusi trader accesand o platforma de tranzactionare online.

Tinand cont ca peste 8 milioane de romani au deja actiuni in urma Marii Privatizari de dupa 1990, este o buna ocazie de a ne familiariza cu termenii bursieri, iar fiecare sa verifice la Depozitarul Central daca acele actiuni aduc dividende.

Citeste articolele:
In ultimii 5 ani a devenit tot mai profitabila, de la Bucuresti inregistrand a sasea crestere din lume.
  • Indicele principal BET (care reflecta evolutia celor mai tranzactionate zece companii) s-a dublat, atingand maximul ultimilor 9 ani
  • Indicele BET-TR (care include cele mai lichide zece actiuni si dividendele distribuite actionarilor acestor companii) a ajuns la maxime istorice
Pe FinZoom.ro puteti compara grafic evolutia fiecarui fond de cu evolutia principalilor indici bursieri, dand click pe butoanele  din Tabelul cu fonduri de investitii.