Putem spune ca luna iulie nu s-a remarcat prin modificari majore in piata bancara din Romania. Bancile in continuare ofera reduceri de costuri, fie ca vorbim de , sau conturi si incep sa lanseze produse si servicii bancare ce pot fi obtinute in scurt timp de oriunde te-ai afla.

Citeste si: Analiza Financiar-Bancara a Pietei din Romania | Mai - Iunie 2017

Credite Ipotecare

In aceasta luna, creditele ipotecare nu au suferit modificari, desi eram obisnuiti cu reduceri de avans, de aceasta data marja fixa si au fost reduse. BCR a anuntat pe la inceputul lunii ca ofera o reducere de 0,3 pp la creditul Casa Mea persoanelor ce aleg sa-si incaseze veniturile prin banca, detalii aici.

Credite de nevoi personale

Pentru creditele de nevoi personale Alpha All in 1 si Alpha Rapid, Alpha Bank a majorat suma ce poate fi imprumutata de la 10.000 euro la 20.000 euro. In plus, banca a diferentiat in functie de suma imprumutata, detalii aici.

Bancile se axeaza si pe creditarea online. Credite la un click distanta

De ceva timp, bancile au inceput sa se orienteze si pe creditarea online, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a aplica pentru un de oriunde s-ar afla. Un astfel de a fost lansat de OTP Bank, unde in 10 minute solicitantul va primi aprobarea, detalii aici.

Citeste si: Online-ul ia cu asalt domeniul bancar. Credite si conturi la un click distanta

Bancpost a lansat o platforma digitala completa de produse de creditare – B.Digital – prin intermediul careia clientii pot initia online o aplicatie de de consum sau de primind raspunsul bancii in timp real.

Prin intermediul platformei digitale, clientii pot solicita de consum de pana la 90.000 de lei si variabila incepand de la 7.9%, detalii aici.

Economii

Dobanzile oferite de bancile din piata au ramas la fel, astfel ca la un depozit de 1.000 lei constituit pe 12 luni, doar trei banci din piata iti ofera un . Detalii in acest articol: Tu ce stii despre economiile tale? Top 5 depozite bancare, real si DAE, doar pe FinZoom.ro

Chiar daca castigurile sunt foarte mici, romanii prefera sa tina banii in siguranta la banca, fapt aratat si de ultimele date furnizate de BNR.

Legislatie

Persoanele ce doresc redresarea financiara mai au de asteptat, asta datorita amanarii, pentru a treia oara a legii falimentului personal.

Legea trebuia sa se aplice incepand cu 1 august, insa aceasta a fost amanata pana la 1 ianuarie 2018.

Mai multe informatii aici: Legea falimentului personal sufera o noua amanare

Conturi
Costuri zero la anumite operatiuni bancare

Banca Transilvania a anuntat ca incepand cu 1 august, clientii banci vor beneficia de comision zero la cele mai uzuale operatiuni bancare si de pachetul NELIMITAT in Reteaua BT, detalii aici.

Carduri

Credit Agricole a lansat Platinum Mastercard, primul de debit premium de tipul "contactless", care permite consumatorilor sa acceseze simultan conturile in EUR, USD sau Lei, prin debitarea contului respectiv.

Cardul are o taxa de administrare de 25 RON / 5 EUR / 6 USD per luna si nu presupune taxe suplimentare de conversie valutara.

Afaceri

Bancile au inceput sa se implice din ce in ce mai mult in finantarea si sustinerea afacerilor din tara noastra.

Bancile vin cu beneficii pentru clientii corporate, precum operatiuni nelimitate la Banca Transilvania si zero costuri bancare aditionale pentru tranzactii online si prin instrumente de debit, realizate intre clientii BT IMM, incheiere de parteneriate cu EximBank de banci precum Bancpost si Banca Transilvania.

Start-Up Nation - Credite punte pentru antreprenori

Doar 3 banci s-au inscris in acest program, BCR, Banca Transilvania si CEC Bank si vor acorda punte, pentru finantarea antreprenorilor selectati in programul Start-Up Nation, pe baza acordului de finantare cu statul.
Citeste si: Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentara

Citeste si ce caracteristici au creditele punte oferite de BCR, CEC Bank, si Banca Transilvania.