De ieri, cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat noul indice pentru credite, cel care inlocuieste ROBOR, bancile au inceput sa aduca modificari produselor avute in portofoliu.

Daca unele banci au inlocuit ROBOR cu IRCC si au pastrat aceleasi costuri (marja fixa si comisioane, exemplu: Raiffeisen Bank, CEC Bank), altele au decis sa creasca marjele creditelor, 0,80 pp.

Prima care a operat modificari, chiar inainte de Paste, a fost ING Bank, care a decis sa majoreze marja fixa cu pana la 0,60 pp (detalii in modificarea de produs).

Majorari importante a facut si Banca Transilvania, care a decis sa majoreze marjele cu pana la 0,80 pp, insa a scazut marja la Creditul de nevoi personale cu asigurare cu 0,75 pp.

Detalii despre produsele modificate de Banca Transilvania, gasiti in aceasta modificare de produs.

Compara Credite Ipotecare pe FinZoomSursa video: Observator

Creditele de nevoi personale au fost cele vizate de OTP Bank, care a decis sa majoreze marjele fixe cu 0,8 pp, pastrand la fel.

Pentru creditul garantat cu ipoteca si creditul de achizitii, a pastrat aceeasi marja.


Libra Internet Bank a redus marja la creditele de nevoi personale cu pana la 2,35 pp, insa pentru creditele ipotecare, marja a fost majorata cu 0,75 pp.

Spre exemplu, rata unui credit ipotecar de 250.000 lei pe 30 de ani, s-a redus doar cu 20 de lei, comparativ cu ROBOR (Calcul cu IRCC si Calcul cu ROBOR).

Detalii suplimentare, aici.

Compara Credite de Nevoi Personale pe FinZoom

Pentru creditul Casa Mea, BCR a decis sa reduca fixa cu 0,20 pp si a majorat marja fixa cu 0,30 pp, detalii aici.

Modificari la credite a facut si First Bank, care a decis sa majoreze marjele fixe cu pana la 0,66 pp, detalii suplimentare, aici.

La BRD, marjele fixe au fost majorate cu 0,60 pp (detalii aici), iar la Patria Bank cu 0,27 pp (detalii aici). Vezi aici si modificarile facute de UniCredit Bank.

Informatii in curs de actualizare.