De cativa ani bancile au venit cu oferte si promotii pentru clientii lor, care promit costuri zero la contul curent si la cardul de debit atasat.

Majoritatea bancilor din piata au inceput sa practice costuri zero la deschidere, administrare si retragere numerar de la bancomatul propriu.

Sunt insa si banci la care retragerea de numerar este gratuita atat la bancomatul, ATM-ul propriu cat si la ATM-urile altor banci din tara sau din strainatate.

Beneficiile vin cu conditii

Principala conditie face referire la incasarea venitului (salariu, pensie) prin , la care poate adauga si alte beneficii, cum ar fi: reduceri de la (cu pana la 1 punct procenrual), servicii de Internet sau Mobile Banking gratuite.

Si in 2017 se poarta comisioanele zero

Iata ce beneficii au bancile:

Anul trecut BCR a decis sa elimine comisioanele cel mai des intalnite, iar acum are ZERO comision de administrare lunara a contului curent si a cardului de debit atasat si ZERO comision de retragere si de interogare la bancomatele BCR.

Salariile aduse la ING (minim 700 lei/luna/cont) au ZERO comisioane pentru: incasari de la orice , plati in lei catre orice prin internet banking, administrare card, cont si internet banking dar si pentru retragerile la ATM-ul bancii.

Raiffeisen Bank a facut un pas important la finele anului 2016 prin lansarea a 2 pachete de cont curent deschise online cu zero costuri.
Taxa lunara de administrare a celor doua pachete este zero in cazul in care suma incasarilor lunare in contul curent in lei este de minimum 2.000 lei (Pachetul ZERO Tot) si 1.000 lei (Pachetul ZERO Simplu).

Pachetele vin cu costuri zero la emiterea cardului de debit si administrarea anuala a contului curent in lei.

Costuri zero la retragerile de numerar de la orice bancomat in cazul Pachetului de cont curent ZERO Tot si zero la retragerile de la ATM-ul propriu la Pachetul ZERO Simplu.

La Libra Internet Bank ai comisioane ZERO la Contul Libra Online pentru: administrarea contului (lei si euro) si a serviciului de Internet Banking, incasari de la orice alta de pe teritoriul Romaniei si plati catre beneficiarii de la oricare alta de pe teritoriul Romaniei.

Poti atasa contului ales si Cardul de Debit Libra Free (fara costuri de administrare, si retrageri de numerar gratuite de la oricare dintre cele peste 400 de ATM-uri din reteaua Euronet), ce iti va fi livrat gratuit acasa.

Si Banca Transilvania a facut un pas important in digitalizare prin lansarea BT Sign Up, ce iti permite sa deschizi online cont si card de debit (Visa Electron, MasterCard BT Omnipasss si MasterCard Mondo).

Comisione zero pentru deschiderea si administrarea anuala a contului, emiterea cardului, cumparturi cu cardul, dar si pentru personalizarea PIN-ului la ATM-ul bancii.

Retragere gratuita de numerar de la bancomat BT, in cazul cardurilor Visa Electron si MasterCard BT OmniPass.

Citeste si: Online-ul ia cu asalt domeniul bancar. Credite si conturi la un click distanta

GeniusCont de la UniCredit Bank este un cont curent in lei, disponibil fara comision de administrare, daca incasezi in fiecare luna cel putin 700 lei (sau echivalentul in valuta) intr-un cont curent deschis la .

Banca iti ofera de debit VISA ELECTRON gratuit unde retragerile de numerar de la ATM-urile Grupului UniCredit sunt gratuite cat si aplicatia Online B@nking.

Cu Cardul de salariu de la Piraeus Bank ai:
  • zero comision de retragere de la bancomatele Piraeus Bank Romania
  • zero comision de retragere de la bancomatele altor banci din Romania (primele doua tranzactii pe luna, pentru venituri de minim 2000 Lei)
  • zero comision de administrare lunara
  • zero comision pentru plati facturi si la comercianti
  • acces gratuit la winbank, serviciul de Mobile & internet Banking
Zero comsioane de retragere numerar de la ATM oriunde in lume

Daca pana la sfarsitul anului iti aduci salariul sau venitul de minim 1.500 lei/luna (card standard) sau 4.000 lei/luna (card platinum) la Idea::Bank sau platesti cu cardul tau la comercianti sau pe internet de minim 700 lei/159 euro (card standard) sau 1.000 lei/227 euro (card platinum) pe luna.

Beneficii suplimentare

Pe langa costurile reduse sau zero la conturie curente, bancile vin pe piata si cu alte beneficii menite sa ajute clientii.

Daca iti incasezi salariul intr-un cont Garanti Bank ai asigurare pentru plata facturilor (beneficiezi de protectie financiara in urmatoarele situatii neprevazute: pierderea involuntara a locului de munca, incapacitate temporara de munca si invaliditate totala si permanenta).

Pachetul Alpha Salary, pe langa zero comision retragere numerar la ATM-urile Alpha Bank, iti poate aduce 10.000 de euro, pana la 28 februarie 2017.

In plus ai 0,20% pe an bonus de pentru depozitele la termen standard in RON, EUR si USD constituite la ghiseele bancii, a caror scandenta este mai mare sau egala cu 3 luni, dar si reduceri la pentru locuinta, refinantare de nevoi personale.

Pachetul "Eu Salariat" de la Bancpost iti aduce oferte preferentiale la creditele de consum, de , depozite si asigurari, dar si comisioane zero (deschidere si administrare) la Contul de economii Perpetuum.

Bonus de pana la 1.000 lei la Pachetul OTP Salariat pana la 28 februarie 2017, primesti un bonus de pana la 500 lei la achizitionare si inca 500 lei pentru tranzactiile pe care le faci din noul tau cont prin OTPdirekt.