Site-urile de comparatii bancare, precum www.FinZoom.ro, sunt utile consumatorilor, ajutandu-i sa economiseasca timp si bani, prin agregarea tuturor ofertelor intr-un singur loc si compararea diferitelor oferte financiare, dupa aceleasi criterii. Consumatorii gasesc astfel rapid varianta care se pliaza cel mai bine nevoilor lor.

Romanii considera utile site-urile de comparatii bancare

Intr-un studiu efectuat de Consiliul Concurentei in iunie–septembrie 2018, aproape jumatate din cei intervievati considera ca site-urile de comparatii oferte bancare sunt utile.Aceste site-uri nu sunt insa foarte cunoscute de consumatori.

Consiliul Concurentei: "Unul dintre motivele utilizarii limitate a acestor site-uri este imposibilitatea conectarii la internet, care in Romania poate fi relevanta in special in conditiile discrepantelor rural-urban. Un alt factor il poate reprezenta nivelul scazut al educatiei financiare a populatiei si faptul ca, in ceea ce priveste sectorul financiar-bancar, informatia este destul de specializata si implica un nivel minim de cunostinte pentru intelegerea termenilor si conditiilor aplicabile ofertelor".

Recomandarile Consiliului Concurentei pentru banci, IFN-uri si asociatii de protectie a consumatorilor

Intr-un comunicat de presa, transmis recent, Consiliul Concurentei este de parere ca "site-urile de comparare a ofertelor bancare pot conduce la stimularea concurentei intre banci/institutii financiare nebancare. Ca urmare, Autoritatea de Concurenta recomanda stabilirea de catre banci/IFN-uri si site-urile de comparare a unui format de raportare a informatiilor referitoare la cele mai utilizate tipuri de produse si servicii bancare, care sa permita preluarea automata a datelor si o informare corecta, precisa, si in timp real, a consumatorilor. De asemenea, este important sa fie pus la punct un mecanism prin care site-urile de comparare sa fie notificate cu privire la actualizarea ofertelor bancilor/IFN-urilor, astfel incat informatiile sa fie preluate rapid si afisate prompt de site-urile de comparare in beneficiul consumatorilor".

Consiliul Concurentei indeamna asociatiile de protectie a consumatorului sa promoveze site-urile de comparatii

"Consiliul Concurentei considera ca promovarea site-urilor de comparare a ofertelor poate fi realizata si cu sprijinul asociatiilor/organizatiilor de protectie a consumatorilor prin diverse forme (de ex: publicarea unui link care sa directioneze consumatorul catre aceste site-uri pe site-ul acestor asociatii)".

Cum functioneaza site-ul de comparare a ofertelor bancare FinZoom.ro?

Pe www.FinZoom.ro consumatorii pot efectua comparatii pentru toate ofertele bancare de:
Informatiile sunt actualizate zilnic de echipa de analisti FinZoom.ro, in urma informatiilor primite de la banci/IFN-uri si/sau prin accesarea site-urilor acestora. In cazul in care se identifica neconcordante intre informatii , analistii FinZoom.ro contacteaza telefonic institutiile financiare pentru clarificari.

Site-ul FinZoom.ro colaboreaza si cu celelalte organizatii media (TV, presa online si scrisa) iar comparatiile si calculatoarele sunt preluate frecvent de acestea in emisiuni TV si publicatii.

FinZoom.ro este prezent in Romania de mai bine de 12 ani si ajuta consumatorii sa ia decizii intelepte legate de finantele lor, prin agregarea tuturor ofertelor bancare si nebancare, compararea dupa aceleasi criterii si furnizarea de sfaturi, ghiduri, recomandari utile.