Persoanele care calatoresc in strainatate pot alege sa-si deschida un cont in valuta, astfel evita sa plateasca comisioanele de conversie valutara ce pot ajunge pana la 2%.

Atentie la comisionul de conversie valutara!

Pentru operatiunile efectuate cu cardul in strainatate, pentru retragere numerar si plata la comercianti in alta valuta decat cea a contului/cardului, unele banci comisioneaza in plus conversia valutara.

Banci care practica comisionul de conversie valutara:
  • BCR – 2%
  • BRCI – 2%
  • Banca Romaneasca: 1% (card de salariu), 1,5% (pentru cardurile standard) si 2% (carduri premium)
Cont in usd cu atasat

Daca dorim sa platim cu cardul in tara in care ne deplasam, este recomandat sa ne deschidem un cont in valuta la care sa atasam un de debit.

Sunt banci care ofera gratuitate pentru aproape toate operatiunile pe care le facem cu cardul. O astfel de banca este Raiffeisen Bank, care la Pachetul Zero Tot iti ofera gartuitate la administrarea contului (lei, euro, usd) si la emiterea si administrarea cardului (lei, euro, usd).

Pe langa aceste beneficii ai 0 costuri la retragerile de numerar de la orice banca din Romania.

Costul pachetului este 0 lei (daca suma incasarilor lunare in contul curent in lei este de minimum 2.000 lei) sau 15 lei.

BCR iti ofera un pachet de cont curent ce contine un cont curent in valuta si card de debit Visa Clasic.

Comisionul de administrare (echivalent in valuta contului) este 4,5 lei/ luna pentru conturile curente in EUR si USD.

"Esti protejat impotriva riscului de schimb valutar in functie de moneda in care doresti sa tranzactionezi: RON, EUR sau USD. Daca cardul este utilizat in SUA sau in zona Euro, clientul plateste sau ridica USD/ EUR cu cardul cu care acceseaza direct contul sau in USD;

BCR VISA Clasic in USD poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate pentru plati direct la comercianti, pe internet sau pentru ridicare de numerar la bancomate (in Romania clientul va retrage lei iar in strainatate valuta tarii respective)
", se precizeaza pe site-ul bancii.

Cont in dolari cu atasat poti deschide si la Alpha Bank, unde vei achita lunar un comision de administrare al contului de 0,75 usd.

AlphaCard Enter More Visa, emis in lei, euro sau usd are urmatoarele comisioane:
  • emitere – 5 euro
  • comision de administrare anual – 10 euro