In cazul unui de nevoi personale cu ipoteca, garantia in general se pune pe imobilele detinute, insa unele banci accepta si terenuri aflate in proprietatea imprumutatului.

Astazi se observa o scadere a numarului de banci care accepta ca si garantie terenuri, numarul lor in anii trecuti fiind mult mai mare. Pretul terenurilor a fost insa cel mai afectat de criza, iar bancile au luat aceasta masura pentru a evita riscul de a nu putea executa garantia, de a nu putea vinde acel teren in cazul in care imprumutatul nu mai poate achita datoria.

Analistii FinZoom.ro va prezinta in continuare bancile care accepta terenurile ca si garantie pentru un de nevoi personale si conditiile care trebuie indeplinite.

CEC Bank pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de produse de creditare destinate persoanelor fizice, printre care si Creditul de Nevoi Personale Extra (garantat cu ipoteca imobiliara).

In cazul acestui tip de , garantiile solicitate de banca sunt ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile. Acestea sunt definite ca fiind proprietati imobiliare locative, terenuri intravilane sau extravilane, alte bunuri imobile.

Banca admite in garantie terenuri insa cu anumite exceptii, de exemplu: nu se admit in garantie terenuri libere necadastrate, terenuri libere intravilane amplasate in afara zonei construite a localitatii si extravilane cu utilizare actuala agricola, arabil, pasuni, faneata, livezi, vii, cu exceptia terenurilor agricole, daca imprumutatul declara ca intentioneaza sa le utilizeze in agricultura si acestea pot fi lucrate mecanizat, etc.

Decizia Bancii privind admiterea in garantie a unui bun imobil se poate lua ca urmare a analizarii documentelor prezentate de client referitor la bunul imobil propus a fi admis in garantie cat si in urma evaluarii acestuia.

BCR acorda de nevoi personale cu ipoteca pe teren numai daca terenul este in intravilan cu destinatie constructie de locuinta (conform Certificat de Urbanism).

Bancpost acorda cu garantie pe teren in cazul contractarii unui pentru constructie imobil. In prima faza se pune ipoteca pe terenul pe care se constuieste imobilul, iar dupa finalizarea constructiei ipoteca se muta pe imobil.

Credit Agricole accepta ca si garantie pentru terenul intravilan si il pondereaza cu 75% (este nevoie de Certificat de Urbanism).

Portalul financiar FinZoom.ro va da posibilitatea sa comparati toate creditele de nevoi personale oferite de banci in Sectiunea de Credite Imobiliare sau Sectiunea Credite de Nevoi Personale si sa aplicati online gratuit pentru produsele bancilor partenere. In maxim 24 ore banca aleasa va va suna pentru un prescoring, o pre aprobare online sau pentru a va da toate informatiile necesare contractarii creditului.