Romanii sunt in continuare atrasi de creditele ce pot fi contractate online, din fata calculatorului sau a mobilului, de oriunde s-ar afla.

La majoritatea bancilor, clientii trebuie sa vina la banca pentru a semna documentele, acest procedeu nefiind realizat online

Citeste si: Online-ul ia cu asalt domeniul bancar. Credite si conturi la un click distanta

Fara hartii, fara stat la rand la ghiseul bancii

Bancile au vazut interesul crescut din partea clientilor pentru produse digitale si astfel din ce in ce mai multe banci aleg sa scoata pe piata astfel de .

In Romania, creditele online sunt oferite de cativa ani de IFN-uri, dar cu valori si perioade mici. Sunt si IFN-uri la care suma imprumutata si perioada de creditare pot sa coincida cu ofertele bancilor.

De exemplu la Creditul de nevoi personale C-Net oferit de Cetelem, poti contracta un de pana la 225.000 lei.

Compara pe FinZoom.ro toate creditele de nevoi personale din piata
: http://www.finzoom.ro/credite/nevoi-personale/

Creditele 100% online, o realitate

In acest moment cateva banci ofera posibilitatea contractarii unui fara a mai vizita ulterior banca pentru semnarea documentelor, realizandu-se fie prin camera web sau prin semnatura electonica.

Prima banca ce a dat trendul in materie de credite online a fost Libra Internet Bank, unde poti imprumuta pana la 50.000 lei, iar banii iti sunt virati in cont in cateva minute.

In acest moment este si singura banca ce a dat posibilitatea clientilor sa acceseze si un credit ipotecar, rapid, 100% online, fara hartii si fara drumuri la banca, unde poti imprumuta pana la 500.000 lei, iar aprobarea creditul o vei avea in cateva ore.

Incepand cu luna septembrie, clientii ce au deschis un cont la ING Bank pot accesa de oriunde si oricand un credit de nevoi personale instant, complet online, prin platforma HomeBank. Este singurul online din piata la care nu se iese deloc din aplicatie pentru a printa, semna si scana documente.

Creditul de nevoi personale digital are aceleasi conditii si costuri ca cel disponibil in unitatile ING. Totodata, banca ofera clientilor sai posibilitatea de a folosi gratuit semnatura electronica certificata, care inlocuieste semnatura fizica, avand aceeasi valoare legala.

Intregul proces de acordare dureaza aproximativ 15 minute, iar suma aprobata este transferata in contul curent al clientului.

Citeste si: 5 Banci ofera credite la un click distanta [VIDEO]

Aplici online, semnezi documentele in banca

La majoritatea bancilor, clientul trebuie sa revina la banca pentru a semna documentele.

Pentru creditele oferite de Idea Bank, exista posibilitatea contractarii online prin Calculatorul cu Dorinte, unde poti imprumuta pana la maxim 100.000 lei, iar cei ce incaseaza venitul prin banca au o reducere de 1 pp a dobanzii.

Tot prin intermediul unei platforme de creditare online, B.Digital, clientii Bancpost pot imprumuta peste 40.000 lei online, unde completarea cererii dureaza maximum 5 minute.

OTP Bank a lansat un credit de nevoi personale online, unde in 10 minute primesti aprobarea creditului si oferta personalizata. Trebuie sa faci o singura vizita in sucursala pentru semnarea documentelor si primirea banilor, in plus ai reducere 1,5 pp daca iti incasezi venitul prin banca.

Si Banca Transilvania a lansat in aceasta luna un credit de nevoi personale online, unde poti imprumuta pana la 5.000 euro (echivalent in lei), insa trebuie sa vi in banca pentru semnarea documentelor, in plus ai reducere 1 pp daca iti virezi venitul in cont la banca.

Bancile au reduceri daca aplici online

Raiffeisen Bank da posibilitatea clientilor sai sa aplice online la creditul dorit, la costuri mai reduse comparativ cu un obtinut in sucursala, cu 0,7% in cazul clientilor ce nu isi incaseaza venitul prin banca si cu 1,7% in cazul clientilor cu virare venit.

                                       Top online – Simulare de calcul: 20.000 lei / 5 ani

Banca Produs DAE Rata lunara
Cetelem Credit de nevoi personale 9.92% 420 lei
Idea Bank Credit de nevoi personale cu asigurare Idea::selfie+ 10.06% 381 lei
OTP Bank Credit de Nevoi Personale ONLINE 11.42% 432 lei
Libra Internet Bank Credit Online 11.46% 434 lei
Banca Transilvania Credit Online   11.95% 434 lei
ING ING Personal fara Asigurare de Viata 14.25% 455 lei
Sursa: www.FinZoom.ro

Compara pe FinZoom.ro toate creditele de nevoi personale din piata: http://www.finzoom.ro/credite/nevoi-personale/