Cum finantam afacerile?
Un eveniment FinZoom.ro dedicat IMM-urilor
Sheraton Hotel, Sala Colorado, etajul 1, Calea Dorobanti 5-7, Bucuresti
27.11.2019

Tot mai multi romani aleg sa schimbe statutul de salariat cu cel de antreprenor, insa de multe ori, visul de a avea propria afacere devine de multe ori o provocare, iar lipsa finantarii devine o piedica reala in punerea in practica a ideilor.
IMM-urile din Romania reprezinta peste 99% din totalul intreprinderilor active in economia nationala. Insa, de cele mai multe ori, afacerile raman in stadiul de idee sau dispar de pe piata, in special datorita lipsei de finantare.

Cu toate acestea, se atrage atentia de catre BNR ca doar 2% din afacerile cu bilant pozitiv sunt bancabile, ceea ce inseamna ca restul afacerilor trebuie sa gaseasca alte surse de finantare.

"Creditul acordat de institutiile financiare autohtone reprezinta o sursa de finantare prea putin importanta pentru companiile locale (sub 9 la suta din pasivul bilantier agregat, la mare distanta de creditul comercial, situat pe primul loc, cu peste 19 la suta si sub datoriile fata de actionari si entitati afiliate, care detin aproape 11 la suta). Prin urmare, exista potential de expansiune a creditarii catre companii. Mai mult, creditul directionat catre productive mi se pare un mod inteligent in care poate fi amorsat un cerc virtuos intre , si productivitate, care sa plaseze economia pe o traiectorie de crestere sustenabila, spre beneficiul tuturor", spunea Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Cum finantam afacerile?, un eveniment realizat de FinZoom.ro, doreste sa raspunda la principalele intrebari ale mediului de afaceri.

Vom vorbi despre relatia IMM-urilor cu bancile, posibilitati de finantare, cat de bancabile sunt afacerile, ce provocari si oportunitati de dezvoltare au companiile in contextul economic actual.

Evenimentul reuneste invitati si speakeri din domeniul bancar (reprezentanti ai bancilor, BNR, ARB, ARBC, FNGCIMM, FRC), reprezentanti ai companiilor si antreprenori.

Parteneri: Garanti BBVA si BiziliveTV

Detalii despre program si speakeri, gasiti aici.

Participarea la eveniment este gratuita.

Pentru a te inscrie la eveniment, te rugam sa completezi acest formular de inregistrare.