Vesti bune pentru persoanele cu un istoric negativ la Biroul de Credit, din 25 mai pot solicita stergerea din aceasta baza de date, lucru ce nu era posibil pana acum.

Conform informatiilor prezente pe site-ul Biroului de Credit, "intervalul de timp pentru care informatiile aferente unui credit sunt afisate in Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizari transmise".

Astfel ca o persoana restanta trebuia sa astepte sa treaca 4 ani pentru a mai putea solicita un nou credit, chiar daca datoria a fost achitata.

Tot mai multi romani au restante la plata ratelor (intarzieri mai mari de 30 de zile calendaristice), iar pana la data de 11.04.2017 au fost eliberate 100.000.000 de raporte de credit.

Pe 25 mai, intra in vigoare regulamentul european de protectia datelor (GDPR), ce ofera o serie de drepturi consumatorilor privind siguranta datelor.

Conform informatiilor reprezentantilor Biroului de Credit, consumatorii vor avea la dispozitie o platforma prin care isi pot verifica, modifica sau sterge informatiile prezente in baza de date, insa doar in anumite conditii si doar daca au un motiv intemeiat.

Compara pe FinZoom.ro Creditele Rapide oferite de IFN-uri

Un motiv invocat si in prezent de cosumatori face referire la neanuntarea clientului cu 15 zile inainte de a fi inregistrat in baza de date ca rau platnic, insa in ceea ce priveste persoanele ce isi achita datoriile, nu se stie sigur daca acest lucru va fi posibil.

Pentru a verifica daca sunteti inscrisi la Biroul de Credit, urmati pasii ghidului FinZoom.ro

Dupa intrarea in vigoare a regulamentului GDPR, cei care nu respecta legea risca amenzi uriase de pana la 4% din cifra de afaceri.

Informatii despre stergerea datelor din Biroul de Credit, gasiti in acest articol: Cum se pot sterge datele din Biroul de Credit?