Libra Internet Bank a organizat pe 6 iulie o conferinta de presa cu prilejul extinderii parteneriatului cu Fondul European de Investitii pentru EaSI ( Programul pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala).

Cristina Dumitrescu (Microfinance Expert, EIF): "Este un program dedicat microintreprinderilor, PFA-urilor, profesiilor liberale, intreprinzatorilor din zona rurala. Speram sa ajungem la peste 1.000 de antreprenori finantati".

O microintreprindere vrea acces la finantare "easy"

"Proiectele de garantare au fost mai bine primite in piata, pincipala a clientului era lipsa garantiilor sau lipsa garantiilor acceptabile de banca" a precizat Emil Bituleanu, Director General, Libra Internet Bank.

Garantia este gratuita pentru client.

De ce microintreprinderi?

Asa cum a precizat si Emil Bituleanu, zona microintreprinderilor absorbe cea mai mare forta de munca tanara si este o zona in care exista inovatie.

Caracteristicile creditului
  • Beneficiari: microintreprinderi, profesii liberale, agricultori
  • Valoare credit: maxim 111.000 lei / microintreprindere
  • Perioada de creditare: 6 ani (se ramburseaza conform unui grafic) 
  • Fara comision de garantare
"Putem sa acordam 100 milioane lei , 75% din ele sunt garantate de Fondul European de Investitii prin programul EaSI" a precizat Emil Bituleanu.

Criterii de eligibilitate. Ce conditii trebuie indeplinite?

In cadrul acestui program se pot califica microintreprinderile ce indeplinesc urmatoarele conditii:
  • Au mai putini de 10 angajati
  • Cifra de afaceri anuala mai mica de 2 milioane euro
Important!

"Garantia 75% este gratuita pentru client, in plus prin contractul semnat noi avem obligatia sa dam cu 1pp mai jos decat am dat in conditii similare, acelorasi categorie de clientele daca nu ar beneficia de programul European".

Atentie! Aceste sunt rambursabile

"In completarea garantiei, 25% inseamna fidejusiunea clientului (…) pentru client beneficiul este ca daca nu are ipoteci, nu are echipamente sau nu are stocuri poate accesa aceasta suma de bani" a precizat Elena Ionescu, Director Devizia Fonduri Europene, Libra Internet Bank.

In cadrul beneficiarilor profesii liberale sunt eligibile si startup-urile din domeniul medical.

Perioada programului este de 2 ani

Se poate utiliza creditul si pentru refinatare?

"Creditele nu se pot utiliza pentru refinantarea unor , sunt noi destinate dezvoltarii activitatii companiei, fie pentru plati de stocuri, salarii, activitate curenta fie pentru investitiile de care au nevoie" a conchis Elena Ionescu.