In cadrul unei conferinte de presa, ING Bank, a anuntat lansarea celui mai nou produs destinat finantarii companiilor, ING SRLeu, oferit instant, intr-o singura zi.

Linia de se adreseaza companiilor cu cifra de afaceri intre 100.000 lei si 9.000.000 lei care sunt inregistrate ca SRL-uri in Romania, fie ca sunt sau nu clienti ING.

"Astazi vorbim de produse personalizate (…) Clientii vor avea oferte mult mai personalizate. Modul in care facem banking in sucursala se schimba (…) clientii nu mai sunt "captivi" in sucursala” a declarat Bogdan Boteanu, director general adjunct ING Bank Romania si Head of Mid-Corporate Banking.

Clientii care acceseaza noul produs ING beneficiaza de aceleasi conditii ca in cazul creditelor solicitate pana acum.

Costurile sunt similare, pentru un astfel de se va plati un comision de acordare (maxim 1%), un comision de administrare (negociabil) si o rata a dobanzii, iar conform datelor furnizate de Maria Cenusa, Tribe Lead Micro-companii, DAE (dobanda anuala efectiva) va fi cuprinsa intre 5% si 10% (in functie de situatia companiei).

Compara pe FinZoom.ro creditele pentru companii

Valoare imprumutata este cuprinsa intre 35.000 lei si 350.000 lei, iar din spusele Mariei Cenusa, clientul are posibilitatea sa solicite o marire de suma dupa 6 luni (in functie de bonitatea clientului), astfel valoarea maxima a creditului putand ajunge pana la 450.000 lei.

Pentru un astfel de , banca nu va solicita garantii imobiliare (sau alte bunuri), insa va lua in calcul valoarea personala a actionarului.


"Garantiile sunt ipoteca mobiliara asupra conturilor de la ING, plus garantia personala (fidejusiune) a tuturor actionarilor cu cel putin 25% din actiuni", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Credit obtinut intr-o zi

Comparativ cu produsele precedente, cand dura si 10 zile sa se aprobe creditul, acum aceasta linie de se poate obtine intr-o singura zi si cu doar cu o singura vizita la banca, iar banii sunt virati in contul clientului.

Proprietarul sau actionarii companiei care au peste 25% participatie in companie pot veni in office cu buletinul, iar daca sunt clienti noi, cu documentatia necesara pentru a deschide un cont curent la banca, instant.

Produsul este disponibil instant datorita verificarilor automatizate cu bazele de date ale ANAF, Centralei Riscului de Credit, Centralei Incidentelor de Plati (pentru companii) si Biroului de Credite (pentru asociati, administratori si Persoana Autorizata Unica), dar si alte verificari realizate instant in orice Office ING.

O data cu lansarea acestei linii de , ING Bank Romania ofera gama completa de produse instant, dedicata companiilor mici: deschiderea de cont, cardul de debit, cardul de – ING Business Credit Card si acum, linia de credit– ING SRLeu.

La finalul anului trecut, ING Romania a intrat pentru prima data pe piata cardurilor de cu un produs pentru microintreprinderi, ING Business Credit Card, ce poate fi emis pe loc pentru clientii bancii in orice ING Office. Limita cardului de este de pana la 35.000 lei fara a mai fi nevoie de documente suplimentare sau alte garantii, bazandu-se pe istoria pe care clientul o are deja cu banca.

Vezi pe FinZoom.ro creditele pentru companii oferite de ING Bank