Pentru Romania anul 2017 este un moment important datorita faptului ca se implinesc 150 de ani de cand Leul a devenit moneda nationala.

Cu ocazia celebrarii acestuia, un nou concurs marca Bursa de Valori Bucuresti a fost lansat astazi, 26 ianuarie 2017. Este vorba despre proiectul "Leii BVB" in care cei mai activi investitori individuali participanti la competitie vor fi premiati prin extrageri lunare.

Leii BVB

Concursul se va derula pe tot parcursul anului 2017 si are ca scop cresterea numarului de investitori activi la tranzactionare pe pietele administrate de Bursa de Valori.

Surprizele sunt pe masura, fiecare extragere lunara putand aduce castigatorilor city break - uri in capitalele europene, sau chiar in capitale exotice precum Dubai si Kenya.

Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, declara ca "Acest proiect fara precedent initiat de BVB vrea sa transforme romanii din straini fata de piata de in oameni care regasesc aici dorinta de a investi si beneficiaza, in timp, fie de cresterea generala a pretului actiunilor, fie de obtinerea de dividende consistente. Toate acestea speram sa se intample gradual, odata cu imbunatatirea educatiei financiare a cat mai multor romani, motiv pentru care Grupul BVB investeste in numeroase proiecte educationale alaturi de partenerii sai din ce in ce mai numerosi".

Este important ca romanii sa descopere investitiile pe termen lung si sa constientizeze riscurile pe care le implica investitiile in actiuni, sa stie ca trecutul nu reprezinta o garantie pentru viitor, dar ca acesta constituie un element important.

Regulile concursului

In cadrul evenimentului, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a prezentat regulile acestui concurs.

Concursul se adreseaza tuturor investitorilor individuali care au minim 18 ani si tranzactioneaza pe una din pietele Bursei de Valori Bucuresti.

Participarea este gratuita, iar investitorii trebuie sa-si inregistreze tranzactia completand formularul de pe http://www.leiibvb.ro/.

In ceea ce priveste extragerea, important de retinut este ca toate tranzactiile sunt eligibile, neexistand nici o valoare minima a investitiei. Exista insa o conditionare cu privire la numarul maxim de tranzactii lunare pe care un investitor individual le poate inregistra si anume, maxim 100. Extragerea este aleatorie, iar din cele 150 de tranzactii ce vor fi extrase, tranzactia cu cea mai mare valoare va fi declarata castigatoare.