Ieri, ministrul desemnat la Finante, Ionut Misa, a declarat ca Guvernul va renunta la Pilonul II de pensii, potrivit noului program de guvernare al PSD.

La scurt timp dupa declaratiile lui Ionut Misa, atat Liviu Dragnea cat si noul premier, Mihai Tudose, au infirmat faptul ca Pilonul II de pensii va disparea.

Citeste declaratiile ministrului Ionut Misa: Dispare Pilonul II de Pensii. Ce se intampla cu banii romanilor?

Liviu Dragnea: "In programul de guvernare nu este prevazuta desfiintarea sau nationalizarea pilonului II de pensii, daca cineva vrea faca lucrul asta, poate sa o faca, dar din alt guvern."

Intrebat de jurnalisti daca Pilonul II de pensii se va desfiinta, Mihai Tudose a parut mirat de aceasta informatie: "Nu stiu de ce a spus, o sa-l intreb, cum sa spuna asa ceva? (…) Nu cred ca a spus asa ceva".

"Nu se desfiinteaza", a tinut sa puncteze premierul Mihai Tudose.

Calculeaza pe FinZoom.ro la Sectiunea Calculator Pensie Obligatorie

Efectele economice nu intarzie sa apara. Bursa a picat

Imediat dupa ce ministrul Finantelor a anuntat ca va disparea Pilonul II de pensii, investitorii de pe au reactionat, toti indicii inregistrand valori pe minus.

AAF saluta pozitia publica a noului guvern prin care acesta isi exprima sustinerea fata de sistemul actual de pensii din Romania, mai multe detalii aici.