Digitalizarea a cuprins si domeniul bancar, bancile vin pe piata cu produse si servicii exclusiv online, astfel clientul nu mai este nevoit sa se deplaseze pana la banca, putand efectua aceste operatiuni de acasa.

Deschizi un cont bancar de oriunde te-ai afla

Fara hartii, fara stat la rand la ghiseul bancii, deschizi cont fie de pe computer sau telefon, rapid, in doar cateva minute.

Un astfel de serviciu il ofera Libra Internet Bank la Contul Libra Online, dureaza doar 3 minute, de oriunde din Romania sau din alte tari din Uniunea Europeana.

Ai comisioane ZERO pentru: administrarea contului (lei si euro) si a serviciului de Internet Banking, incasari de la orice alta banca de pe teritoriul Romaniei si plati catre beneficiarii de la oricare alta banca de pe teritoriul Romaniei.

Poti atasa contului ales si Cardul de Debit Libra Free (fara costuri de administrare, si retrageri de numerar gratuite de la oricare dintre cele peste 400 de ATM-uri din reteaua Euronet), ce iti va fi livrat gratuit acasa.

Citeste si: Vrei sa transferi bani acasa? Iata ce solutii ai

Si Banca Transilvania a facut un pas important in digitalizare prin lansarea BT Sign Up, ce iti permite sa deschizi online cont si card de debit (Visa Electron, MasterCard BT Omnipasss si MasterCard Mondo).

Comisione zero pentru deschiderea si administrarea anuala a contului, emiterea cardului, cumparturi cu cardul, dar si pentru personalizarea PIN-ului la ATM-ul bancii.

Retragere gratuita de numerar de la bancomat BT, in cazul cardurilor Visa Electron si MasterCard BT OmniPass.

Pachete de cont curent deschise online cu zero costuri, oferite de Raiffeisen Bank. Banca are in portofoliu 3 astfel de pachete:
Taxa lunara de administrare a celor doua pachete este zero in cazul in care suma incasarilor lunare in contul curent in lei este de minimum 2.000 lei (Pachetul ZERO Tot) si 1.000 lei (Pachetul ZERO Simplu).

Pachetele vin cu costuri zero la emiterea cardului de debit si administrarea anuala a contului curent in lei.

Costuri zero la retragerile de numerar de la orice bancomat in cazul Pachetului de cont curent ZERO Tot si zero la retragerile de la ATM-ul propriu la Pachetul ZERO Simplu.

Iti poti deschide online contul curent in doar cateva minute si doar cu cartea de identitate.

In peisajul romanesc apar si primele banci mobile-only, cu servicii exclusiv pe mobil: europeone.

Credite online, in doar cateva minute

In Romania, creditele online sunt oferite de cativa ani de IFN-uri, dar cu valori si perioade mici. Sunt si IFN-uri la care suma imprumutata si perioada de creditare pot sa coincida cu ofertele bancilor.

De exemplu la Creditul de nevoi personale C-Net oferit de Cetelem, poti contracta un de pana la 225.000 lei.

Avem si prima banca - La Libra Internet Bank poti lua un credit online pana la 20.000 lei pe maxim 5 ani, cu zero comisioane (analiza, administrare, rambursare anticipata).

Atentie! Trebuie sa ai un venit salarial mediu net de minimum 1.500 lei, iar varsta cuprinsa intre 19 si 59 de ani impliniti.

Faci solicitarea online, obtii aprobarea si semnezi contractul direct din Internet Banking .

Citeste si: Top 100% online, fara hartii si drumuri la banca

Comparatie Credite Online – 20.000 lei / 5 ani

Institutie Financiara Produs DAE Rata lunara Total de Rambursat
Cetelem C-Net 7,90% 402 lei 24.120 lei
Libra Internet Bank Credit Online 10,15 % 422 lei 25.326 lei
Sursa: www.finzoom.ro

Vezi aici cat plateai la sfarsitul lunii septembrie 2016.