Daca si tu te afli printre actionarii marii privatizari, este important sa stii ca in "Saptamana Mondiala a Investitorului" – "World Investors Week" (WIW) ai un avantaj.           

In prima saptamana a lunii octombrie Depozitarul Central ofera gratuit serviciul de inregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea platilor de dividende prin virament bancar.

Citeste si: Esti actionar al Marii Privatizari? Afla daca societatea la care ai actiuni distribuie dividende in anul 2019

Ce documente sunt necesare?
            

Pe baza actului de identitate si a unui extras de cont de la banca, detinatorii de instrumente financiare care nu sunt clienti ai unui intermediar isi vor putea inregistra gratuit la Depozitarul Central codul IBAN.              

Acest procedeu este gratuit timp de o saptamana, incepand cu data de 30 septembrie.

De ce este necesara inregistrarea contului IBAN la Depozitarul Central?             

Detinatorii de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar trebuie sa isi inregistreze codul IBAN la Depozitarul Central pentru incasarea automata a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructata de catre Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plata desemnat de emitentul la care respectivul actionar are detineri.             

Despre cum se realizeaza plata dividendelor direct in contul bancar aflati in articolul Intrebari si raspunsuri despre Marea Privatizare!             

Practic, procesul de primire a dividendelor este facilitat prin inregistrarea codului IBAN, astfel ca de fiecare data cand societatea distribuie dividende, suma respectiva va intra automat in contul bancar inregistrat in prealabil la Depozitarul Central.
             

Pentru alte informatii cu privire la marea privatizare, va recomandam sa cititi si urmatoarele articole: