Doi din trei romani aloca peste o ora saptamanal jocurilor pe smartphone si laptop, iar jumatate dintre acestia se joaca peste 5 ore, conform unui studiu recent realizat de Provident.

Tinand cont de timpul acordat de romani jocurilor online si in contextul unei nevoi acute de a creste educatia financiara a romanilor (unde ne situam pe ultimul loc in Uniunea Europeana), Provident a lansat primul joc online de educatie financiara cu premii in bani adevarati: "Stii cu Banii".

Platforma educationala este accesibila oricand si oriunde, de pe orice smartphone, laptop si desktop.

Jocul este destinat atat copiiilor, cat si adultilor si poate fi jucat o singura data pe zi, avand la dispozitie 5 unitati de energie si un punctaj/venit initial de 1.500 lei.

Zilnic, se primesc cate 5 unitati de energie, iar lucatorul are la dispozitie 24 de ore sa le consume (unitatile de energie nu se reporteaza).

Utilizatorii "Stii cu banii" se bucura de 12 jocuri (harta cu 100 de casute), cu diferite praguri de dificultate, fiind rasplatiti cu unitati de energie sau sume de bani, in functie de cum s-au descurcat la nivelul respectiv sau cand isi administrezi eficient veniturile.

Unele jocuri testeaza cunostintele financiare, altele spiritul de observatie, ori memoria, dar jucatorii pot gasi si puzzle-uri interesante de rezolvat.

Este important de mentionat ca o data la 20 de casute parcurse, punctajul se mareste cu un de 1.500 lei.Premiile se castiga daca joci activ in acea saptamana, prin tragere la sorti.

"Educatia financiara nu ramane nerecompensata. Dincolo de banii virtuali pe care jucatorii trebuie sa ii gestioneze pe parcursul jocului, exista premii in bani de cate 500 de lei pentru fiecare etapa saptamanala si marele premiu de 10.000 de lei, care se acorda la final unuia dintre utilizatorii care a ajuns la finalul jocului si si-a mentinut veniturile pe plus" se mentioneaza in comunicatul de presa.

Mai multe detalii in: Sondaj Provident