Prima zi a lunii martie a venit cu o surpriza pentru cei care isi doresc sa achizitioneze o locuinta prin Programul Prima Casa cu avans de 5%.

Pentru 2019 programul a fost lansat si beneficiaza de aceleasi conditii de acordare a garantiei statului roman pentru finantarile aprobate de catre bancile participante si va fi derulat prin intermediul a 15 banci finantatoare: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Citeste si: 
  1. Caracteristici generale creditele Prima Casa
  2. Criterii de eligibilitate si conditii Prima Casa
In luna februarie, in program erau inscrise 14 banci.

In Hotararea de Guvern nr. 93/2019 se precizeaza ca : "Pentru anul 2019 se aloca un plafon al garantiilor care pot fi emise potrivit art. 1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, de 2.000 milioane lei."

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a trimis FNGCIMM acordul de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru anul in curs.

O noutate in acest an este ca s-a materializat digitizarea si automatizarea fluxurilor interne de lucru, ca urmare a implementarii unor proiecte demarate in cursul anului 2018.

Astfel, "Noua aplicatie de extragere si prelucrare automata a informatiilor, denumita la nivelul FNGCIMM "Alex", utilizeaza tehnologia OCR - Recunoasterea Optica a Caracterelor (Optical Character Recognition) si faciliteaza transferul automat al datelor primite de la partenerii bancari in sistemul informatic al institutiei. Se reduce astfel la minim riscul de eroare cauzat de interventia manuala in colectarea de date necesare analizarii solicitarilor de garantare, timpul necesar solutionarii putand fi considerabil diminuat".

Compara Prima Casa pe http://www.finzoom.ro/credite/prima-casa