Fie pentru ca nu stiu ca deja cotizeaza la un fond de pensii privat, fie pentru ca nu au verificat niciodata cati bani s-au strans in acest cont de pensii, una dintre concluziile primului studiu national recent privind pensiile Pilon II, este aceasta: sunt aproape un milion de romani care au peste 10.000 lei in contul lor personal si nu cunosc acest lucru.

"Acesta poate fi un element de motivatie. Fiecare roman sa-si verifice contul, ca nu se stie ce surpriza il asteapta" a spus Radu Craciun, presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Unde pot verifica cati bani s-au strans in contul de pensie? Si cat va fi pensia mea privata?

90% dintre tinerii pana in 35 ani, care sunt la primul lor job, sunt distribuiti automat catre unul dintre cei 7 administratori de pensii private obligatorii (Pilon II). De aceea probabil multi nu stiu ca deja economisesc pentru pensie. Si anume, 3.75% din salariul brut se duce automat catre un fond de pensii privat.
  • Nu cunosti la ce fond de pensii esti participant? Completeaza formular aici pe FinZoom.rosi vei afla imediat.
  • Cunosti la ce fond de pensii contribui? Verifica-ti contul aici.
In plus, administratorii de pensii private sunt obligati sa iti trimita anual o informare cu suma acumulata in contul tau de pensie privata.
  • Calculeaza cati bani vei avea din pensia privata, pe FinZoom.ro
Poti calcula pe FinZoom.ro cat va fi pensia ta lunara preconizata din schema de pensie privata (Pilon II) folosind Calculator Pensie Obligatorie.Sursa video: Antena 1Sursa video: Kanal D