Vara este aproape, iar daca nu ai reusit sa economisesti indeajus pentru o bine meritata vacanta, atunci iti poti lua o vacanta in rate.

Citeste si: 5 Sfaturi de Economisire pentru Vacanta

Credit de consum vs. de pentru vacanta

Bancile, mai ales in perioada verii, au oferte si beneficii pentru consumatorii ce aleg sa plateasca vacanta prin intermediul unui sau de .

O prima varianta oferita de institutiile bancare este creditul de nevoi personale, unde perioada de creditare se poate intinde pe 5 ani, iar suma ce poate fi imprumutata ajunge pana la 130.000 lei.

De exemplu, pentru un de 4.800 lei pe 1 an platesti o rata lunara de 420 de lei, iar la finalul perioadei de creditare dai in plus bancii putin peste 220 de lei.

O alta varianta, foarte cautata de consumatori este cardul de , unde iti platesti vacanta mult dorita, in rate fara .

Citeste si: Nu va limitati la suma minima de rambursat! Studiu de Caz

Majoritatea bancilor au parteneriate cu agentiile de turism, astfel incat iti poti plati vacanta prin cardul de cu pana la 12-24 rate cu 0% (la majoritatea bancilor din piata).

Irina Chitu, director FinZoom.ro: "Ideal este ca pentru vacanta sa economisim din timp. Pentru cei care nu reusesc insa sa puna bani deoparte, exista cardurile de cu plata in rate fara , oferite de majoritatea bancilor din piata, in parteneriate cu agentiile de turism. Atentie insa. Pentru a nu plati la un astfel de , este important sa se plateasca rata cu strictete la scadenta si eventualele taxe si comisioane ale cardului si sa nu ne rezumam la a plati doar suma minima de rambursat, care apare pe extrasul de cont. Suma minima de rambursat este obligatorie pentru a nu plati penalizatoare, dar daca se plateste doar aceasta suma minima, pentru restul de rata se plateste , care poate ajunge si peste 25%".

Vezi ce avantaje si dezavantaje au cardurile de credit.

Citeste si: Evita capcanele cardurilor de credit


Sursa video: TVR 1

Nu retrage numerar de la bancomat cu cardul de credit

"In plus, cu un de nu se fac retrageri de numerar de la bancomat, fiindca pierzi de 3 ori: platesti comision de retragere numerar de la bancomat, platesti la banii retrasi si nu beneficiezi de perioada de gratie – pricipalul avantaj al unui de (de cumparaturi)", atrage atentia Irina Chitu.


Sursa video: Antena 1

In functie de comerciantii parteneri, numarul de rate fara poate varia, de la 1 rata sau chiar pana la 24 de rate.

Banca

Numar maxim de rate fara dobanda

Beneficii suplimentare

Banca Transilvania

18 rate

- Primesti puncte star (1 punct star = 1 leu)

  • pana la 15% din valoarea cumparaturilor, in cazul tranzactiilor cu comerciantii parteneri ai programului STAR (www.starbt.ro), beneficiu oferit de comercianti;
  • 0,3% din valoarea cumparaturilor efectuate in tara, atat la comerciantii inscrisi in programul STAR, cat si la comerciantii neafiliati, beneficiu oferit de banca;
  • 0,1% din valoarea cumparaturilor tale efectuate in strainatate.

Promotie: Banca extinde perioada de gratie pana in 25 septembrie (initial 56 zile)

ING Bank

24 rate

4 rate oriunde in lume

- Poti folosi cardul de cumparaturi ING Credit Card oriunde in lume, iar pentru cumparaturile de peste 150 de lei poti alege plata in 4 rate.

Credit Europe Bank

24 rate

- Bonus pentru orice tip de tranzactie efectuata in Romania sau in strainatate, atat tranzactie comerciala cat si retragere de numerar de la ATM - 0,3% din valoarea fiecarei tranzactii se va regasi in contul de bonus;

Garanti Bank

12 rate

- Ai pana la 10% bonus la cumparaturi.

Raiffeisen Bank

12 rate

- Primesti bonus de pana la 150 lei pe an, pentru ca ai 12,5 lei bonus la fiecare 1.500 lei cheltuiti intr-un ciclu de tranzactionare.

BCR

12 rate

- Bani inapoi prin programul de loialitate PlusInCont - platforma de oferte dedicate care vin cu bani inapoi direct pe cardul tau BCR;

First Bank

12 rate

- Beneficiezi de o perioada de gratie (dobanda zero) pana la 60 de zile calendaristice pentru cumparaturi

CEC Bank

24 rate

- Puteti beneficia de 3, 6, 9, 12, 18 sau 24 rate fixe lunare fara pentru toate tranzactiile mai mari de 100 lei efectuate la comerciantii nationali si internationali

Banca Romaneasca

12 rate

- Fara comision anual pe viata, daca utilizezi cardul la cumparaturi in anul anterior postarii comisionului, in valoare de cel putin 12.000 lei

OTP Bank

12 rate

-

BRD

24 rate

- Refinantare in 36 de rate cu zero pentru cumparaturile realizate cu un alt

de credit 

Alpha Bank

12 rate

- Rate oriunde in lume, optiunea prin care beneficiezi de rate cu 0% (comision perceput pentru activarea optiunii rate oriunde in lume este: 1,5% - 3 rate, 3% - 6 rate, 4,5% - 9 rate, 6% - 12 rate)


Daca ai nemultumiri cu banca ta, CSALB va aduce intelegere. Gratuit, corect, in mai putin de trei luni.

CSALB este o institutie infiintata ca urmare a unei Directive europene si intermediaza negocierea dintre consumatori si banci sau IFN-uri, pentru contractele aflate in derulare. Consumatorii din orice judet al tarii pot trimite cereri catre Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) prin aplicatia online aflata pe site-ul www.csalb.ro. Daca banca accepta intrarea in procedura de conciliere este desemnat un Conciliator. CSALB colaboreaza cu peste 20 de conciliatori, dintre cei mai buni specialisti in drept, cu expertiza in domeniul financiar-bancar. Totul se rezolva amiabil, iar intelegerea partilor are puterea unei hotarari in instanta. Mai multe informatii despre activitatea Centrului puteti obtine si la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Cand 2 negociaza, al 3-lea ii impaca!