Incepand de azi, 18 iulie 2016, programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu aproximativ 4000 de tichete electronice!

In numai trei saptamani de la lansarea programului tichetele electronice alocate persoanelor fizice au fost epuizate. Ca urmare a cererilor de la cetateni pentru inscrierea in Rabla Clasic, Cristiana Pasca Palmer, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor declara intr-un comunicat de presa ca a decis realocarea fondurilor in interiorul Programului si suplimentarea numarului de tichete electronice.

In comunicat se precizeaza ca:
  • initial suma alocata pentru persone fizice a fost de 115 milioane lei
  • AFM ( Administratia Fondului pentru Mediu) a decis suplimentarea sumei alocatre cu 10 milioane de lei din bugetul pentru persoane juridice
  • in cadrul sitemului electronic al Programului se intentioneaza sa se ajunga la peste 17.000 de tichete pentru persoane fizice
Cristina Pasca Palmer relata ca Programul Rabla Plus, dedicat masinilor electrice este in derulare, iar "Suplimentarea bugetului pentru RABLA CLASIC ofera cetatenilor care doresc sa achizitioneze o masina electrica sansa de a beneficia de un discount de aproape 6.000 de euro".

Ce fel de Ecotichete sunt disponibile in cadrul programului Rabla Plus?
  • de 5.000 de lei pentru masini electrice-hibride
  • de 20.000 de lei pentru masini 100% elecrice.
Pentru a beneficia de acest program, cetatenii nu sunt obligati sa caseze o masina veche, asa cum se intampla in cazul Programului RABLA CLASIC, dar cele doua programe pot fi cumulate, pentru un discount mai mare.