Familia este cea mai importanta realizare a romanilor, urmata de achizitia unei case si investitia in educatie/ dezvoltarea personala, releva un studiu al Provident Financial Romania. In ultimii 10 ani, unul din doi romani a luat intre unu si 4 , iar cea mai importanta investitie a fost si va fi achizitia unei case/ apartament. Acelasi studiu releva si faptul ca unul din trei romani regreta ca nu a plecat definitiv din Romania in ultimul deceniu.

Intemeierea unei familii este considerata ca fiind cea mai importanta realizare a romanilor din ultimii 10 ani, arata studiul Provident Financial Romania. La intrebarea "Care a fost cel mai important lucru pe care l-ati realizat in ultimii 10 ani?", 35,3% au raspuns "Familia". 15,7% din respondenti au afirmat ca cea mai importanta realizare a fost achizitionarea unei case/apartament, iar peste 14% au afirmat ca cea mai importanta realizare a fost investitia in dezvoltarea personala.

Intrebati care a fost cea mai importanta investitie pe care au facut-o in ultimii 10 ani, participantii la studiul Provident au afirmat ca au cumparat o casa (24,8% din respondenti), o masina (20,9%), au cumparat electrocasnice/ TV/ calculator (20,6%), au investit in educatia copiilor (14%) sau au calatorit (12,3%). Esantionul studiului a fost compus din 1.396 de respondenti cu varsta cuprinsa intre 25-50 ani.

In privinta comportamentului financiar, respondentii au afirmat ca in ultimi 10 ani au luat un (31,9%) sau intre 2 si 4 (18,9%). La aceeasi intrebare, 26,2% din respondenti au afirmat ca au cheltuit doar venitul lunar, fara sa se imprumute, iar 18,2% au afirmat ca au economisit. In cazul sumei imprumutate si a destinatiei banilor, 30,7% din respondenti au luat un personal, mai mare de 10 mii de lei. Unul din cinci respondenti a afirmat ca nu a luat nici un (20,6%), in timp ce un procent similar, de 20,1% a raspuns ca a contractat un mai mic de 10 mii de lei sau un de (20% din respondenti). 18,7% din respondenti au afirmat ca au luat un imobiliar in ultimii 10 ani.

Unul din trei romani regreta ca nu a parasit definitiv Romania in ultimii 10 ani

Cel mai mare regret al romanilor este ca nu au plecat din tara, in ultimii 10 ani (30,5% din respondenti). Un procent de 23,6% regreta ca nu a petrecut mai mult timp cu familia in ultimul deceniu, in timp ce un procent aproape egal, de 23,3%, regreta ca nu si-a deschis propria afacere sau ca a pierdut mai multe ocazii de a avansa in cariera (23% din raspunsuri).

Pentru urmatorii 10 ani, cel mai important plan al romanilor este sa asigure succesul in viata al copilului/ copiilor (26,7% din raspunsuri), sa isi intemeieze o familie (20,9%), sa avanseze in cariera (15,9%) sau sa isi deschida propria afacere (14,3%). Unul din zece respondenti a afirmat ca vrea sa plece din Romania definitiv. Ca importante in urmatorii 10 ani, respondentii din studiul Provident afirma ca vor cumpara o casa (35,2%) sau o vor renova (24,1%), vor cumpara o masina (18,2%) sau va pleca intr-o vacanta exotica (17%)

"In 10 ani, de cand am intrat pe piata locala, aproape 900 de mii de romani si-au implinit visele cu ajutorul Provident. Cu ocazia acestui eveniment important pentru noi, am vrut sa aflam care sunt cele mai mari realizari ale romanilor din ultimii 10 ani si ce aspiratii au ei pentru urmatorul deceniu. Sondajul demonstreaza dorinta romanilor de a avea grija de familia lor, de a investi in propria casa si, intr-o masura tot mai mare, de a avea propria afacere. Noi tinem pasul cu vremurile si ne adaptam permanent la nevoile romanilor. Am lansat astfel un produs cu plata lunara, de pana la 10.000 de lei, am redus costurile pentru clientii fideli si intarim echipa de agenti in toata tara, pentru a fi mai aproape de clientii nostri", a declarat Viktor Boczan, CEO Provident Financial Romania.

Provident Financial Romania celebreaza in acest an 10 ani de prezenta pe piata romaneasca. Compania financiara este lider in domeniul creditelor de consum acordate la domiciliul clientilor si a devenit, incepand cu acest an, cel mai mare angajator britanic din Romania. Cresterea numarului de angajati vine dupa ce, la sfarsitul anului trecut, compania a luat decizia de a-si angaja toti agentii de vanzari, respectiv 3.500 de persoane.

In Romania, Provident Financial este prima institutie care, in primavara anului 2006, a lansat in premiera imprumutul la domiciliu, pe baza unui model de afaceri cu o istorie de peste 130 de ani. In 10 ani, Provident a acordat in valoare de 850 de milioane de euro si a platit taxe si impozite de 45 de milioane.

Provident Financial Romania face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai puternice 250 de companii britanice listate la Bursa din Londra. Numarul total de angajati la nivel de grup se ridica acum la peste 13.000. Grupul IPF activeaza in 13 tari din Europa si America de Nord si deserveste peste 2,6 milioane de clienti.

Sursa: Provident Financial Romania