"Ar trebui sa obisnuim publicul cu date nete si sa publicam rata reala a dobanzii nu cea nominala, pentru ca publicul intelege mai usor asa. Daca unii deponenti sunt nemultumiti de scaderea veniturilor aduse de dobanzile bancare, eu cred ca ar trebui sa se uite la reala, nu la cea nominala. Politica de comisioane a bancilor trebuie sa evite descurajarea economisirii. Aceste comisioane sunt inca mari. Sa taxezi cu 1% o operatiune bancara e mult si fac cu aceasta ocazie un indemn la realism. Am ajuns cu dobanzile la nivel european, trebuie sa reducem si comisioanele la nivel European", a spus marti Guvernatorul BNR Mugur Isarescu la o dezbatere bancara.

Citeste Articol Complet - Sursa: HotNews.ro

DAE pentru Depozite pe FinZoom.ro

Portalul financiar FinZoom.ro calculeaza si afiseaza inca din 2007 in Sectiunea Depozite, DAE pentru toate depozitele oferite de banci.

De asemenea, aici puteti vedea evolutia Indexului DAE pentru Depozite in RON, EUR si USD, din 2007 pana in prezent.

Comisioane care Afecteaza Castigul din Depozite

Constituirea unui depozit presupune deschiderea unui cont curent bancar, purtator la randul lui de comisioane pentru: deschidere cont, administrare cont (lunar/anual) si comision de retragere numerar - la scadenta, inainte sau dupa scadenta.

V-am prezentat in acest articol cum afecteaza castigul real dintr-un depozit la termen, comisioanele de deschidere si administrare cont.

In ceea ce priveste comisionul de retragere de numerar, majoritatea bancilor nu percepe acest comision, daca banii sunt retrasi in ziua de scadenta a depozitului, pentru depozitele cu termen de cel putin o luna.

Atentie: Sunt banci care taxeaza retragerea de numerar la ghiseul bancii, din contul curent aferent depozitului
chiar si in ziua scadentei depozitului: Banca Transilvania, Bancpost, BCR, BRD, ING, Leumi, Raiffeisen, Unicredit Tiriac.