"In societatea moderna este necesar sa interactionezi online, sa folosesti dispozitive digitale diverse, sa comunici prin mijloace din ce in ce mai variate,sa practici forme noi de comert si banking,sa partajezi informatie.

Este o lume noua, -­ lumea digitala, aparuta pe parcursul unei singure generatii umane si care ne confrunta cu oportunitati si pericole, ne imparte in nativi digitali si non-­nativi, ne obliga sa ne adaptam la schimbari radicale in modurile de comunicare si relationare interumane.Si mai presus de orice ne confrunta cu un viitor greu de prezis
."  Dr. Vasile Baltac

"DIGITAL BANKING", un nou eveniment Oxygen Events organizat in parteneriat cu BCR, Banca Transilvania, Asseco, Transfond, CEC Bank, ANSSI si cu sprijinul ARB si CERT-RO pe 7 aprilie a.c. la hotel Crowne Plaza, sala Primavera, incepand cu ora 9.00.

Un fireside meeting despre lumea bancara in lumea digitala. Veti participa activ la lectorate sustinunte de cele mai interesante personalitati ale lumii bancare si IT romanesti. Subiectele dezbat experiente, realitati si viziuni despre viitor, despre inovatii si tendinte in industria IT si cea de telefonie, despre securitate cibernetica, autentificari digitale, portofele si plati telemobile, despre tehnologie pret-a-porte, despre experientele si analizele utilizatorilor de tehnologie si comunicare informationala de cel mai avansat standard.

Da, evolutia rapida a tehnologiei schimba in mod structural industria serviciilor financiar bancare.

Se produc schimbari importante in comportamentul si cerintele consumatorilor de servicii financiar bancare, care solicita servicii in timp real, mobilitate, usurinta, comoditate, transparenta, dar in acelasi timp siguranta, securitate si costuri cat mai mici iar atat modelul de business traditional cat si al sucursalei bancare clasice trebuie regandit. Bancile isi concentreaza atentia pe cerintele clientilor, competitia este in crestere, pe piata apar noi furnizori de servicii financiare, care dau dovada de agilitate si sunt capabili sa raspunda rapid cerintelor clientilor. Bancile moderne detin zone dotate cu echipamente self – service, zone private unde pot fi oferite clientilor informatii personalizate si ofera clientilor instrumente electronice, acces prin Internet si mobil, semnatura electronica, precum si procesare electronica automatizata a proceselor interne si externe. Adoptarea noilor tehnologii implica cerinte complexe de securitate si administrare a riscurilor, in paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementari europene aspecte care vor fi detaliate de Augustin Jianu, director general CERT-ro si Toma Campeanu, presedinte ANSSI.

In acest context, Florin Danescu, presedinte executiv ARB, Rodica Tuchila, director ARB Ruxandra Avram, sef de serviciu BNR, Diana Coroaba, partener PricewaterhouseCoopers vor vorbi despre tendintele si dezvoltarile pietei europene si nationale a serviciilor financiar bancare, despre modul in care se transforma industria in contextul revolutiei digitale, despre reglementarile si initiativele europene, despre noi produse si servicii, inovatie, competitie, noi furnizori pe piata serviciilor financiare, administrarea riscurilor si securitate.

Domnul profesor Vasile Baltac va fi oaspetele nostru si ne va introduce in lumea noua, lumea digitala iar personalitati ale lumii financiar bancare vor intra in poveste si ne vor introduce in identitatea bancii in lumea digitala. Specialisti de la BNR, ARB, BCR, Asseco, CEC Bank, Banca Transilvania, PwC, Patria Bank, Netopia vor vorbi atat despre cum se adapteaza bancile evolutiei tehnologiei si cerintelor clientilor cat si despre avantajele competitive oferite de noile tehnologii iar cea mai inovativa solutie software ne va surprinde intr-un Demo live, cu performantele unui sistem de acceptare de pe mobil. Insa aceasta lume nu e ferita de riscuri si pericole iar specialistii de la CERT-ro si ANSSI ne vor arata cum evolueaza riscurile si amenintarile de securitate in contextul erei digitale si vor prezenta solutii de administrare a riscurilor si diminuare a fraudelor pe piata serviciilor financiar-bancare in contextul standardelor si reglementarilor in domeniul securitatii IT&C.

Workshop-ul - Debitul Direct in format SEPA si Registrul Unic al Mandatelor sustinut de Transfond, ARB, banci si furnizori de utilitati va incheia aceast eveniment.

Traim deja intr-o lume digitala si nu mai putem concepe cum ar fi viata noastra fara , fara smartphone, tableta, laptop sau smartwatch, fara agenda digitala, portofel electronic, bilet electronic sau e-book.

Si office-ul cu mine, si shopping-ul cu mine in servieta. Totul integrat intr-o parola!
SESAM DESCHIDE-TE!

Sursa: Comunicat de presa Oxygen Events