Platforma MasterCard Digital Enablement Service propulseaza cresterea tranzactiilor digitale securizate la nivel european, cu peste 60 de proiecte in derulare

Alior Bank, Edenred PrePay Solutions, MBNA, VISECA Card Services SA si multe alte banci le ofera acum clientilor cea mai securizata metoda de plata

Adoptia platilor digitale continua sa creasca la nivel global, MasterCard prognozand ca, pana in 2020, 38% din totalul platilor realizate la nivel european vor fi digitale. Schimbarea in comportamentul de consum va fi sustinuta prin MasterCard Digital Enablement Service, care transforma orice device in instrument de plata prin tehnologia de tokenizare sigura si standardizata.

Lansata initial in S.U.A. in 2014 cu Apple Pay, platforma MDES este astazi utilizata in 18 tari europene de emitenti de si operatori de portofele digitale. In Marea Britanie, MDES conecteaza banci importante care cumuleaza peste 70% din conturile bancare britanice cu Apple Pay. Google, un alt operator de portofel digital care utilizeaza MDES, si-a anuntat recent intentia de a lansa Android Pay in Marea Britanie.

"MDES reprezinta fundatia progresului pe care l-am realizat in materie de tranzactii digitale securizate, permitandu-le consumatorilor sa efectueze plati oriunde si oricum isi doresc, ramanand increzatori ca informatiile si tranzactiile lor sunt protejate," a declarat Chris Kangas, Head of Mobile NFC Payment Solutions in cadrul MasterCard Europe. "Consumatorii vor avea mai multe optiuni pentru utilizarea cardurilor in format digital, odata cu implementarea comerciala a solutiilor de plata ale dezvoltatorilor de portofelele digitale".

Lansat in 2013, MDES este elementul central al platilor digitale securizate, asigurandu-le consumatorilor siguranta deplina, indiferent de metoda de plata utilizata. Apple a implementat serviciile MDES in portofelul sau digital, Apple Pay, inca de la lansarea din 2014, platforma MasterCard fiind adoptata ulterior de Samsung Pay si Android Pay.

Jill Thornton, Senior Change Manager al MBNA, a adaugat: "Suntem printre primii care au imbratisat noul val de portofele digitale, iar colaborarea cu MasterCard pentru platforma MDES ne-a permis sa extindem diversitatea metodelor de plata puse la dispozitia clientilor. Suntem capabili sa oferim plati digitale securizate si vom continua sa investim masiv pentru a le asigura clientilor nostri cat mai multe optiuni si accesibilitate in alegerea metodei de plata."

Pe langa cresterea numarului de clienti prin intermediul portofelelor digitale, MasterCard le faciliteaza institutiilor emitente si comerciantilor accesul la servicii de tokenizare prin MDES Express si MDES for Merchants. MDES Express a marcat o evolutie cruciala a serviciului prin optimizarea procesului de contractare intre institutiile financiare si operatorii de portofele digitale. MDES for Merchants ofera comerciantilor online care utilizeaza servicii card-on-file securitate EMV printr-o solutie de tokenizare combinata cu o criptograma unica per tranzactie. Acest serviciu ajuta comerciantii sa minimizeze tranzactiile frauduloase si costurile asociate, sa reduca riscurile si costurile induse de stocarea informatiilor cardurilor, in acelasi timp imbunatatind rata de conversie.

Platforma este de asemenea utilizata pentru a furniza functionalitati de plata unei game ample de produse de consum din industriile auto, de moda, tehnologie si accesorii wearables, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-si plati cumparaturile prin dispozitivul lor preferat, la cele mai inalte standarde de securitate disponibile. La Mobile World Congress 2016, MasterCard si Coin au anuntat ca dezvolta un program pentru accelerarea integrarii platilor in accesorii wearable, care va reduce semnificativ barierele de intrare pentru producatorii de dispozitive. Dezvoltatorii pot accesa tehnologia dezvoltata de MDES si Coin pentru a implementa platile intr-un mod scalabil.

"Pe masura ce ecosistemul platilor migreaza de la plastic la digital si consumatorii aleg sa plateasca printr-o varietate de dispozitive si gadgeturi, platforma MDES asigura securitatea tranzactiilor pentru institutiile emitente, comercianti si consumatori, astfel incat acestia sa se poata bucura de cea mai sigura metoda de plata globala," a afirmat David Dechamps, head of Digital Payments Europe in cadrul MasterCard.

Sursa: Comunicat MasterCard