MasterCard si DPD Romania au incheiat un parteneriat pentru lansarea solutiei de acceptare a platilor cu cardul in cadrul flotei de curieri a DPD Romania. In urma acestei implementari, persoanele care utilizeaza serviciile companiei de curierat vor beneficia de o experienta de plata considerabil simplificata prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro, eliminand disconfortul creat de utilizarea numerarului. Totodata, prin noua solutie de plata este preconizata reducerea timpului de livrare.

DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, a optat pentru echiparea curierilor sai cu terminale mPOS ultraportabile, de ultima generatie, vizand optimizarea experientei de plata a clientilor. In prima etapa, DPD isi va echipa curierii din Capitala cu terminale mPOS, urmand ca, ulterior, intreaga flota de 500 curieri sa fie dotata gradual cu astfel de terminale. MasterCard si-a asumat rolul de promotor al solutiilor de plata cu cardul la livrare si a asigurat consultanta necesara dezvoltarii modelului de business si operational, oferind inclusiv suport financiar pentru acoperirea partiala a investitiei DPD. UniCredit Bank a dezvoltat si implementat solutia de acceptare personalizata conform cerintelor DPD Romania.

"Prin acest parteneriat, MasterCard dezvolta, alaturi de partenerii sai, un nou segment de business – plata cu cardul la livrare. Intr-o piata unde comertul electronic este dominat de plata cash la livrare, inducand si costuri majore in operare, precum si in gestionarea riscului, solutia dezvoltata impreuna cu DPD si UniCredit Bank reprezinta un progres major. Suntem convinsi ca solutia va fi apreciata de catre consumatori, care nu vor mai fi nevoiti sa faca un drum la bancomat pentru a retrage numerar. Beneficiile se extind si asupra curierilor, care isi scurteaza timpul de livrare si reduc cantitatea de numerar pe care o poarta asupra lor. Le multumim partenerilor nostri, DPD si UniCredit, pentru capacitatea de inovare si dorinta de a fi deschizatori de drum", a afirmat Gabriel Ghita, Head of New Business, Central and Eastern Europe, in cadrul MasterCard.

"Cu acest parteneriat raspundem, in primul rand, unei nevoi evidente a comertului electronic romanesc, semnalata atat de magazine, cat si de consumatori. Pentru DPD inseamna, din start, eficientizarea timpului de livrare si securitate – curierii nu vor mai fi nevoiti sa detina aupra lor, aproape in permanenta, sume impresionante de numerar. In ceea ce priveste clientii finali ai e-shop-urilor, cu siguranta vor fi incantati de aceasta optiune, tot mai solicitata in ultima perioada", declara Lucian Aldescu, CEO al DPD Romania.

"Parteneriatul pe care il anuntam astazi, in cadrul caruia UniCredit Bank a dezvoltat si implementat solutia de acceptare a platilor cu cardul in cadrul flotei de curieri a DPD Romania, reprezinta un pas important pe care il facem in eforturile de promovare si sustinere a solutiilor moderne de plata fara numerar. Speram si ne dorim ca, in timp, cat mai multi jucatori din industria de curierat, dar nu numai, sa adopte astfel de solutii moderne, cu beneficii evidente de eficienta si costuri atat pentru activitatea lor cat si pentru clientii pe care ii deservesc", a declarat Gabriel Jeflea, Global Transactional Banking Director in cadrul UniCredit Bank.

Evolutia ascendenta a comertului online local este unul dintre principalele motoare de crestere pentru industria de curierat din Romania. Piata locala de e-commerce se afla intr-o crestere continua in ultimii ani, ajungand in 2015 la aproximativ 1,4 miliarde euro exclusiv din produsele fizice comercializate online, in crestere cu peste 25% fata de volumul de 1,1 miliarde euro inregistrat in 2014, potrivit datelor raportului GpeC Romania pentru 2015. In pofida avansului constant al sectorului local de comert electronic, majoritatea platilor sunt inca efectuate in numerar, in contextul in care, conform aceluiasi raport, circa 9 din 10 consumatori online din Romania opteaza pentru plata ramburs la livrarea produselor, acestia manifestand de multe ori neincredere sau, in cele mai multe cazuri, neavand optiunea de a efectua plata cu cardul la livrare.

Prin noua optiune de plata, clientii DPD Romania, precum si cei 500 curieri, vor beneficia de o experienta la plata moderna si eficienta, mai rapida si sigura, prin intermediul platii cu cardurile MasterCard sau Maestro. In plus, optiunea de plata cu cardul prin POS mobil rezolva o serie de neajunsuri intampinante frecvent de curieri si clienti deopotriva, precum cele asociate manipularii si gestionarii numerarului la livrare. De asemenea, prin introducerea acestei solutii, este asteptata o eficientizare a timpului de livrare, ceea ce va determina o crestere a cifrei de afaceri, atat pentru DPD Romania, cat si pentru comerciantii sai parteneri.

Sursa: MasterCard