In perioada 8 – 30 mai 2019, Banca Nationala a Romaniei organizeaza in parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Universitatea Maritima si Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta doua module a cate patru seminarii dedicate reprezentantilor mediului academic (cadre didactice, doctoranzi, masteranzi ai universitatilor), in cadrul proiectului educational "Academica BNR".

Primul modul, format din patru seminarii, se adreseaza non-economistilor si se va desfasura la sediul Sucursalei Regionale Constata a BNR, incepand de miercuri, 8 mai 2019, ora 11:00. Programul urmatoarelor evenimente va fi disponibil aici. Acestea vor fi organizate sub forma unor sesiuni de prezentari si dezbateri, in care specialisti din domeniul financiar-bancar (experti din BNR si cadre didactice universitare) vor discuta teme generale de interes referitoare la actualitatea economica si financiara, trecerea la moneda euro, precum si aspecte fundamentale legate de rolul si functiile bancii centrale, instrumente de plata, curs valutar, supraveghere si reglementare bancara.

Un alt modul de patru seminarii este dedicat economistilor si sunt organizate in parteneriat cu Universitatea "Ovidius". Lucrarile primului seminar vor fi deschise joi, 9 mai 2019, ora 10:00, la sediul Sucursalei Regionale Constanta a BNR, in prezenta doamnei Agnes Nagy, membru CA al BNR si a altor oficiali ai BNR, urmand ca celelalte trei seminarii sa se desfasoare la sediul Universitatii "Ovidius", Sala Senatului, Campus UOC, Corp A, etajul I, Aleea Universitatii nr. 1. Programul acestora este disponibil aici si pe website-ul Universitatii.

Proiectul permite participantilor sa se adreseze in mod direct specialistilor BNR, intr-un cadru formal, in vederea schimbului de bune practici in domeniul financiar bancar. Temele abordate trateaza subiecte de natura economica si financiara, clarificari conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum si corelarea programelor sistemului universitar economic cu cerintele actuale de pe piata muncii, printr-un dialog direct cu cadrele didactice din universitate.

Sursa: BNR