In perioada 22 octombrie – 13 noiembrie 2019, Banca Nationala a Romaniei in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara organizeaza in cadrul proiectului "Academica BNR”, o serie de opt seminarii dedicate reprezentantilor mediului academic care activeaza in domenii economice si non-economice.

Printr-un dialog direct intre specialistii BNR si participanti - doctoranzi si cadre didactice din universitate – vor fi abordate subiecte de natura economica si financiara, clarificari conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum si corelarea programelor sistemului universitar economic si non-economic cu cerintele actuale de pe piata muncii.

Dezbaterile se vor concentra de asemenea pe teme referitoare la rolul si functiile bancii centrale, operatiuni de piata, politici macroprudentiale, stabilitate financiara, trecerea la moneda euro, rezolutie bancara, resursele umane ale bancilor centrale, sisteme de plati, comunicare.

Seminariile destinate mediului academic non-economic se vor desfasura la sediul Sucursalei Regionale Timis a BNR, iar sesiunea de deschidere a acestora va avea loc marti, 22 octombrie 2019, ora 11:00.

Lucrarile seminariilor adresate mediului academic cu profil economic se vor desfasura la sediul Universitatii de Vest din Timisoara si vor fi deschise miercuri, 23 octombrie 2019, ora 11:00, la Facultatea de economie si de administrare a afacerilor, in sala P02.

Sursa: BNR