Saxo Bank si Microsoft au semnat un parteneriat prin care toate operatiunile platformei Bancii se muta in Microsoft cloud, parteneriat despre care managementul Saxo a declarat: "Viitorul serviciilor financiare este bazat in cloud, iar prin parteneriatul cu Microsoft luam parte la modelarea acestui viitor. Saxo Bank este companie fintech cu mult inainte ca termenul sa se fi inventat, asadar este un pas natural pentru noi sa fim pionieri in domeniul solutiilor pe baza de cloud pentru servicii financiare".

Saxo Bank are ca obiectiv rularea intregii sale platforme in Microsoft cloud, oferind astfel un mediu agil si extrem de sigur pentru ca Banca sa-si accelereze calatoria digitala si sa democratizeze serviciile financiare.

Microsoft si Saxo Bank anunta un parteneriat strategic cu scopul de a rula intregul lot tehnologic al Saxo Bank in Microsoft Cloud.

Serviciile financiare se afla intr-un punct critic al transformarii. Acesta este cheia pentru ca organizatiile financiare sa adune date si servicii cloud ca active strategice, sa treaca de la o privire in retrospectiva la una in viitor, ce se bazeaza indeaproape pe securitate, confidentialitate si respectarea regulamentelor. Prin acest parteneriat, Saxo Bank isi doreste sa se afle in prima linie a solutiilor pe baza de cloud in industria financiara.

Saxo Bank este un specialist fintech de top cu expertiza in tranzactionarea multi-active si , oferind servicii clientilor din peste 170 de tari cu acces la in pietele globale de , companie cu sediul la Copenhaga, Danemarca. Saxo Bank furnizeaza servicii bancare ("Banking-as-a-service"), permitand altor banci si brokeri sa valorifice tehnologia Saxo Bank si accesul la pietele globale de . Prognozand ca numarul si amploarea parteneriatelor va creste semnificativ, Saxo Bank a decis sa valorifice Microsoft Cloud pentru a asigura scalabilitate, flexibilitate si securitate in infrastructura digitala.

"Viitorul serviciilor financiare este bazat in cloud, iar prin parteneriatul cu Microsoft luam parte la modelarea acestui viitor. Saxo Bank este companie fintech cu mult inainte ca termenul sa se fi inventat, asadar este un pas natural pentru noi sa fim pionieri in domeniul solutiilor pe baza de cloud pentru servicii financiare. Prin folosirea Microsoft Cloud, putem aloca mai mult timp dezvoltarii tehnologiei si mai putin timp aplicarii acesteia, ceea ce ne permite sa fim in continuare in avangarda digitalizarii concentrate pe client si sa ne sustinem planurile ambitioase de crestere", a spus Kim Fournais, fondator si CEO, Saxo Bank.

O platforma de incredere este temelia pentru rularea serviciilor financiare in cloud, iar organizatiile precum Saxo Bank, care se dezvolta continuu pentru a ramane in avangarda tehnologiei, vor deveni lideri digitali ai viitorului si-si vor mentine avantajul competitiv.

"Suntem bucurosi sa ajutam Saxo Bank in modelarea viitorului tranzactionarii si investitiilor in platforma noastra cloud. Saxo Bank se afla in prima linie fintech, iar parteneriatul nostru va permite organizatiilor de servicii financiare sa colecteze date in siguranta pentru a-si servi mai bine clientii", a spus Judson Althoff, vicepresedinte executiv, Worldwide Commercial Business, Microsoft.

"Suntem mandri sa cream noi perspective alaturi de Microsoft si asteptam cu nerabdare sa lucram cu principalele parti interesate precum autoritatile de reglementare pentru a ne asigura ca solutiile cloud evolueaza si sustin standardele inalte de reglementare ce definesc industria financiara. In prima faza, am vazut oportunitatile in folosirea internetului si a solutiilor digitale pentru a ne diferentia de ceilalti. Din momentul in care am lansat una dintre primele platforme de online in 1998, am avut programe Microsoft, ca atare, cloud-ul Microsoft se potriveste in mod natural Saxo Bank", a spus Kim Fournais, fondator si CEO Saxo Bank.

Astazi, Saxo Bank sustine peste 120 de parteneriate white label la nivel mondial. Prin tehnologia sa unica de tranzactionare si , Saxo Bank faciliteaza accesul la peste 35 000 de instrumente financiare in clase de active multiple.

Sursa: Saxo Bank