Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public privind situatia fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) doreste sa reafirme ca Pilonul II de Pensii este unul solid, cu randamente pozitive, reflectate de altfel si de analiza evolutiei pietei pensiilor private la 30 iunie 2017.

De asemenea, ASF reitereaza faptul ca, potrivit prevederilor legale in vigoare, Autoritatea nu are competente pentru a initia modificari ale legislatiei primare care guverneaza functionarea pietei pensiilor private.

ASF urmareste cu foarte mare atentie randamentele si activele nete ale fondurilor de pensii administrate privat si daca vor fi constatate disfunctionalitati sau derapaje ale sistemului va interveni rapid pentru corectarea acestora.

ASF, in calitate de supraveghetor al pietei financiare non-bancare, participa la intalniri cu parteneri institutionali si exprima puncte de vedere privind evolutia curenta a celor trei sectoare reglementate (asigurari, piata de , pensii private), de cate ori este necesar.

Sursa: ASF